kisfo Creative Commons License 2020.11.30 0 0 16680

"Én komolyan elgondolkodtam egy ÖNYUP számla nyitásán"

 

en is.   fontos ennek értékeléséhez, hogy mennyi idö van még nyugdíjig, mert az adokedvezmeny hatása idövel egyre kisebb lesz (es a költseggel versenyeznie kell) !

 

szerintem ez egy eleg jo oldal hozza (egyebkent nem szeretem a stilusat, kicsit nyumolos, stb.): 

 https://szendreiadam.hu/nyugdij/onkentes-nyugdijpenztar/

 

"A 20% adójóváírással kapcsolatban van egy tény, amiről csak nagyon kevesen beszélnek: Nem is akkora durranás a 20% adójóváírás!

Nézd csak meg az alábbi táblázatot, és mindjárt látni fogod, hogy miért:

..

minél több idő áll a rendelkezésedre megtakarítani, annál kisebb lesz a jelentősége a 20% adójóváírásnak. Ennek az az oka, hogy mindig az adott évi befizetésedre kapod meg a 20% adójóváírást, nem pedig a már bent lévő teljes tőkédre

 

Amennyiben 20+ év áll a rendelkezésedre megtakarítani nyugdíjcélra, nem feltétlenül érdemes elköteleződnöd a 20% adójóváírás miatt. Érdemes megismerkedned a TBSZ számlával is, amely egy sokkal rugalmasabb megtakarítási lehetőséget jelent. Itt találsz róla információt: TBSZ számla működése

Ha 10-15 éved van a  nyugdíjig, akkor érdemes lehet arra törekedned, hogy minél jobban kihasználd az adójóváírás lehetőségét, hiszen éves szinten 2% körüli, vagy afeletti plusz hozamot jelenthet a számodra."

 

 

illetve a fenti megfontolasa utan ez esetleg erdekes lehet: https://kiszamolo.hu/otp-nyugdijpenztar-akcio-ujra/ 

 

(ez uton kerem a jutalekaimat, az epitö jellegü kritikaert is !  ..de ne fekete volgat ! :-))) 

Előzmény: oveipreib (16669)