kaschka Creative Commons License 2020.11.28 0 0 81683

szebb estét kívánok !  nagyon csúnya idő volt ma, de lehet, hogy holnap még csúnyább lesz !

 

a kedvem sem virágos, lassan jön a karácsony és ki tudja milyen lesz ??

 

előrejelzések szerint várhatóan szomorú és magányos, nem tudom meg merjük-e kockáztatni, hogy  összejöjjünk , mint eddig, a húgomékkal már megbeszéltem, hogy ők nem jönnek át, most én lennék a soros a karácsonyi ebéd készítéssel, de az elmarad , Zsuzsáék sem jönnek át, azt hiszem egyedül leszek Karácsonykor is !

 

a névnapomra és a kis unokám szülinapjára, ami tegnapelőtt volt arra sem jöttünk össze, senki nem volt itt, nem tudom mikor, de talán a gyerekekkel még megünnepeljük valamikor !  az a baj, hogy nem velem laknak és járnak suliba, dolgozni, már nem lehet tudni, ki mit hoz haza ?? én is járok vásárolni általában egy héten egyszer, onnét is hozhatok bármit, sajnos nem biztató a helyzet, szomorú vagyok !

 

 a fogorvoshoz járás elvileg egy időre abbamaradt, a kihúzandó fogak  ki vannak húzva, a kossuth-díjat odaadományozom magamnak 14 fog !!! kibírtam, igaz az idegrendszerem kicsit beleroggyant, a két alsó szemfog megmaradt, de még az sem biztos, még jövő héten ki kell mennem, a doktornő ránéz, hogy gyógyul körülötte az íny, mert az egyiknél van egy kis fogíny sorvadás, de lehet , ha nincs mellette már másik fog, akkor meggyógyul, ha nem akkor azt is ki kell húzni ! január vége felé kezdi majd a protézist, addig remélhetőleg minden begyógyul

 

kilencven százalékban összesöpörtem a leveleket a vadszőlőről, még van egy kevés, de ma nem volt kedvem kimenni

vigyázzatok magatokra , mindenkinek szép adventi ünnepeket kívánok, holnap az is megkezdődik, aztán , hogy éljük meg majd kiderül !

 

tavaly vettem ezt a kis kaktuszt magamnak, a színe miatt, túl sokat nem nőtt, de legalább tele van virággal

 

 

ezt is tavaly vettem ez egy másik fajta orchidea a dendrobium, hál istennek virágzik újra, most is, még sok bimbó van rajta