Manoh Creative Commons License 2020.11.27 0 0 26324

"Viszonylag simán nyertünk, a játék képe alapján az eredmény a dánokra nézve hízelgő."

 

Igen, viszont a helyzetkihasználás megint nem volt megfelelő. Már kezdtem elhinni, hogy végre elkezdünk úgy játszani, hogy minden meccsen végig hajtunk és annyi gólt rúgunk, amennyit csak lehet. Egyik oldalról ezt a nézők megérdemelnék, a másik oldalról, ami még fontosabb, hogy a gólkülönbség mindig és mindenhol számít és buktunk már el ezen bajnokságot és BL továbbjutást is.

 

"Viszont, sajnos, kezd úgy alakulni a forgatókönyv, mint tavaly, a két rivális pontot tud elvenni a másiktól. A Liverpool erősen tartalékos volt (nemcsak a sérülések miatt), az olaszok megérdemelten nyertek. Viszont így ellenünk már valószínűleg a lehető legjobb csapat fog játszani, teljes erőbedobással. A Liverpoolnak most 9, az Atalantának 7 pontja van, de ez valójában 12 és 10, mert a dánok nem fognak pontot szerezni."

 

Benne volt a pakliban. de logikusan én azt vártam, hogy a Liverpool ezt a meccset veszi komolyan és talán ellenünk a biztos továbbjutás reményében csinálja ezt, hogy tartalékosa csapattal áll ki és kb semmit nem tesz a győzelemért. A nagy csapatok akkor szoktak a BL-ben kiengedni, amikor már biztos a továbbjutást (pl. mikor vertük a Barcát, mikor ők már továbbmentek). Normálisan egy sima 5-0 után nem lehet ekkora visszaesés egy Liverppolnál, csak tudatosan.

 

"Ha tovább akarunk jutni, akkor minimum meg kell verni az Atalantát otthon az utolsó fordulóban. Vagy, ha nyernénk Liverpoolban, akkor otthon az Atalanta ellen az x is elég. Minden ennél rosszabb forgatókönyv BL-kiesést jelent."

 

Az Atalantát mindenképpen meg kell verni valóban és akkor az egymás elleni eredmény alapján mi jutunk tovább. A Liverpool legyőzésében, mivel még nekik is kell a győzelem nem nagy rációt látok. Sajnos az Atalantának meg az feküdni fog, hogy nekünk győzelemre kell játszani és megint kontrázhatnak ellenünk. Már a sorsolás után tudtuk, hogy mire számíthatunk (mondjuk az Atalanta győzelme nem volt várható, de hát ilyen a mi szerencsénk) és, hogy az utolsó meccsen várható csak a döntés. De talán így igazságos, egymás ellen, ha 2 meccs alapján mi vagyunk a jobbak, akkor jussunk tovább, ha nem akkor meg el lehet gondolkodni a jövőről.

 

"Ami jó hír, hogy legalább az EL-be már továbbjutottunk."

 

Elég sovány vigasz lenne, hogy egy BL újonc kiscsapatot sikerült megelőzni.

Előzmény: nj (26321)