djboriska Creative Commons License 2020.11.27 0 1 181695

Specialty pörkölőknél nem szokás ráírni a színt. Ők igazából egy illetve kétféle pörkölést szoktak kiadni. De igyekeznek azt a színt (de inkább ízt) belőni ami szerintük legjobban reprezentálja a kávé terroir jellegét illetve ami szerintük a legkomplexebb és balanszosabb italt eredményezi. Azok szoktak szímeket írni akik a színskála teljes spektrumában pörkölnek, jellemzően ők nem specialty pörkölők (max annak hiszik magukat :) ) Az említett cold brew elégge terroir gyilkos. Magyarul egyenízt ad a kávéknak. Mindettől függetlenül eredményezhet finom italt, de nem fókuszálnak a pörkölők túl sokat a cold brewra. Egy időben nagy divat volt amúgy a spec közösségben is, de egyre kevésbé foglalkoznak vele mostanában.

Előzmény: Freedom of mind (181687)