Milee Creative Commons License 2020.11.25 0 0 35251

Leírom az Aliról rendelt tpms tapasztalatom.

Beszerelést követően kb 8 km-t megtétele után kialudt a tpms kontrol lámpa a műszerfalon, de a keréknyomás értékeket nem mutatta, azt irta ki hogy haladjak tovább az érték megjelenéséig.  Ezért a benzinkút előtt a bal hátsó kerékből leereszettem a nyomást  kb 1,7 barra, de azonnal jelzett, ill. kiírta a műszerfalon, hogy alacsony a guminyomás. Felnyomattam 2,2 barra és 10 perc haladás 8-10 km után ismét kialudt a tpms kontroll visszajelzője. Gondoltam, h így nem az igazi így, ezért írtam az eladónak, hogy mi ilyenkor a teendő. Visszaírt, hogy az OBD-n keresztül be kell írni a tpms-ek ID számát és akkor rendben lesz. Úgy döntöttem, hogy tök fölösleges ezért visszamennem a gumishoz 6-8 ezret kiadni azért, h mutassa a keréknyomás értékeket, hisz azokat ugyse nézegetem, ha meg nyomásvesztés van akkor ugyis jelezni fog. Hátrány az, hogy ilyenkor, ha szemmel nem látható, hogy melyik gumiban csökkent a nyomás, akkor körbe kell mérni mindegyiket. Hát röviden ennyi. A másik ok, amiért nem vittem a gumishoz, mert a tpms ID számokat a szenzorban állítólag nem lehet átírni, csak az ecu-ban lehet regisztráni. Ebben az esetben, ha ezeket a téli kerekeket lecserélem a nyárira, akkor a nyári tpms-eket ismét regiszrálni kellene az obd-n keresztül az ecu-ba. Tehát ilyen feltételekkel is 10.600-at megért a gyári kb. 60 ezerrel szemben. Ez így tökéletesen megfelel nekem, a biztosítónak és a műszaki vizsgán is. 

Előzmény: KiCee (35172)