8686 Creative Commons License 2020.11.23 0 2 683

Sziasztok!

gondoltam, hogy en is megosztom a tortenetem veletek, mert en is olvastam a forumot a beultetes elott es nekem megerositette az elhatarozasomat az itt leirtak es hatha valakinek az en is irasom is segithet.
34 eves 175 cm magas ferfi vagyok es az elmult harom evben nagyon meghiztam. Korabban is erosen jojozott a sulyom 80 es 100 kg kozott es eszetlen dietaval meg rengeteg sporttal ertem el a 80kg-ot ujra es ujra, de ugye ez nem mukodik orokke, plane ahogy az ember el kezd oregedni. A lenyeg, hogy 2017 decemberetol 84 kilorol 2020 juliusara 128 kilora hiztam fel, eltudjatok kepzelni, hogy hogyan ereztem magam igy a boromben, plane ha meglattam magamrol korabbi fotokat, a siras kerulgetett. Ekkor hataroztam el, hogy ez igy nem mehet tovabb es valamit tenni kell, de mar teljesen elveszettnek ereztem magam es tudtam, hogy kell valamilyen kulso segitseg ami segit elindulni a fogyas utjan mert nelkule nem fogom tudni elkezdeni egyszeruen. Elkezdtem gyomorgyuru muteteket keresni es kozben talaltam ra erre az opciora es gyakorlatilag azonnal megyozott, egyaltalan nem invaziv es gyors es meg joval olcsobb is tegyuk hozza csendben (meg igy is, hogy igy se egy olcso mulatsag). Az egesztol en nem csodat vartam, hanem egy kiegeszito segitseget amivel konnyebben tudok majd fogyni, szerintem nagyon fontos ezt itt mar most hangsulyozni, hogy ez nem csoda, ha te nem vagy hajlando tenni magadtol a dologert akkor ez sem fog segiteni, akaratero igy is kell, anelkul nem megy. Csak akkor vagj bele, ha elhataroztad magad, hogy igenis hajlando vagy valtoztani az eletmododon!
A ballont vegul augusztus kozepen ultettek be nekem, es akkor az eddigi tapasztaltaim: alapbol az en gyomrom nem erzekeny fajta es refluxos sem vagyok bar ugye egy nagy zabalas utan barkinel jelentkezhet, ahogy nekem is volt ra pelda, de alapbol nincs nyitva a gyomoszajam es nincsenek ilyen panaszaim. Szoval 20 perc volt az egesz, semmit nem ereztem termeszetesen belole. Az elso tunetek 2-3 oraval utana jottek, iszonyatosan elkezdett fesziteni a gyomrom, nem egy kellemes erzes, az elso ejszaka nehez volt, keveset aludtam, 3-szor hanytam, ebbol egyszer gyakorlatilag meghanytattam magamat, mert annyira mart a savam, hogy inkabb kihanytam, csak hogy megkonnyebbuljek. A masodik nap mar nem hanytam es a felirt savlekoto hatasara a gyomormaras is enyhult. Az elso harom napban en semmit sem kivantam es nem is ettem csak folyadekot. Itt szeretnem megemliteni, hogy mindekinek ajanlom, hogy ne egyedul csinalja vegig az elejet, legyen ott veled valaki aki kicsit istapol, mert azert nem akkor futottam eletem legjobb formajat, ugyanezen okbol dolgozni se akarj szerintem legalabb 3 napig miutan betettek. Egy hettel betetel utan vissza tert az eletem a normal kerekvagasba, bar a spontan feszules erzes elo-elojott.
Ket het alatt fogytam 3kilot ami persze igy az elejen alig valami kaja bevitellel nem olyan nagy kunszt(plane hogy nem is kivanod meg). 2 het mulva talalkoztam a dietetikussal, akitol persze azert en is azt vartam, hogy majd azt mondja, hogy persze akarmit ehetek csak ne egyem tele magam, aztan persze jott a "pofon"- vegigbeszeltuk hogyan ettem eddig es persze az embernek nem esik jol amikor szembesitik a hibaival, plane azzal, hogy ezek mekkorak, de utolag belatom, hogy muszaj tiszta lappal indulni innen es azt csak igy lehet. A dietetikusom tunderpofa egyebkent es jo indulatu es latszik rajta, hogy tenyleg segiteni akar. Es akkor itt megint felkialtojel: mielott belevagtam ebbe termeszetesen megvolt az elkepzelesem arrol, hogy majd hogyan fogom megoldani a dietat magamnak - termeszetesen teljesen rosszul, tele olyan mintakkal amik aktivan vezettek el oda, hogy ennyire meghizzak(pl.: o hat ha nem leszek ehes, mert a ballon bent van, akkor sokkal jobban tudok koplalni majd es ha keveset eszek akkor gyorsan lefogyok... es tarsai) Szoval ha mar belevagsz a ballonba akkor mindekeppen kerd dietetikus segitseget is, mert - es ez az amit nehez felfogni es megerteni es en is kuszkodtem/kuszkodok vele neha meg most is - hogy ez nem egy fogyokura, hanem egy teljes eletmodvaltas, aminek az elso 6 honapjaban rengeteget segit a ballon, de nem onmagaban nem az a megoldas, hanem, hogy atalakitod az etkezesi szokasaidat.
A dietetikus tanacsara elkezdtem kaloriat szamolni es vezetni(online, nem a reklam helye, de ha valakit erdekel szivesen megmondom az oldal cimet), ami az elejen kegyetlen, mert ott szembesulsz vele, hogy atyaiesten eddig mennyi energiat vittel be es rajossz, hogy az a csoda, hogy csak ekkorara hiztal... de en nagyon hamar raerzetem az izere es megszerettem, es ha valamit eszek akkor azonnal viszem be hogy lassam es gyakorlatilag jatek lett belole nekem :D es motivalni is nagyon tud egy ido utan, hogy latod, hogy na ma ugyes voltam, akkor holnap is az leszek, nagyon jo erzessel tud eltolteni :)
Mindezek mellett el kezdtem mozogni is, mivel a terdeim meg nem birnak komolyabb edzest es ezt sem szabad durr bele Balazs modjara el kezdeni, mert akkor egy het utan abba is hagyod... ezert majdnem mindennap egy orat setalok es pont a mult heten beszereztem egy ellipszis gepet is, mert az kevesse terheli terdeket.
Na es amire mindenki a leginkabb kivancsi :)
mult heten volt 3 honapja, hogy betettek a ballont es ez ido alatt osszesen 17kg-ot fogyam! :) mar most sokkal jobban erzem magam, bar messze meg a cel (75kgra fogyni majus vegeig) de abszolut optimistan tekintek a jovobe es most mar tudom, hogy tenyleg sikerulni fog! es ha kicsit is olyanok vagytok mint en, akkor ez az egyik legfontosabb dolog az egeszben, hogy most mar el merem hinni, hogy tenyleg sikerulni fog! meg valami, ami fontos, nem szabad elkeseredni kozben, ha nem minden heten fogysz, vagy egyik heten joval kevesebbet elotte (en szigoruan csak egyszer merem magam egy heten, a dietetikus is ezt tancsolta), ez hullamzik, nem egyenletes, nalam se az, de attol meg mukodik a dolog hosszutavon!

Na es ha az eddigiekbol nem jott volna meg le, hogy letezo szemely vagyok es a tortenetem a sajatom es igazi, akkor most olyat mondok amitol az osszes alkommentelo marketingesnek fel all a hatan a szor majd :D

A ballont ott tetesd be, ahol a legolcsobb a kornyekeden! persze nem egy hatso feszerben 150 ezerert, meg lehetnek kenyelmi kulonbsegek a csomagok kozott, de az eljaras alapvetoen rem egyszeru, egy friss rezidens orvos, ha latott mar 5 gasztroszkopiat, a hatodikat megcsinalja magatol, egy gasztroenterologus mire megkapja a szakvizsgat legalabb 150-et csinalt, de inkabb tobbet. Az pedig hogy egy ballont is letol az eszkozzel es azt felfujja vizzel agyomorban, semmifele plusz specialis szaktudast nem igenyel, tehat onnantol kezdve, hogy gasztroenterologus csinalja a beavatkozasodat es az aneszteziologus nem baltaval altat el teged (igazabol csak bodit, bar alszol kozben, de ez egyaltalan nem szamit rendes altatasnak) baj igazabol nem erhet es igazi plusz elonyod sem szarmazik abbol ha egy professzor teszi be neked dupla annyiert!
En Budapesten lakok es sajat magamnak is igy valasztottam a helyet ahol betettek es masnak is joszivvel javaslom ezt! 

Ja es a most belem szallni keszulo marketingeseknek es mas allatfajoknak elore uzenem, hogy jol keszuljenek fel mivel probalnak visszavagni, mert jo magam is orvos vagyok es  pillanatok alatt izekre szedem a bullshitet ;)

Ide se tudtam mindent leirni, de mar igy is rettento hosszu lett, ha valakinek van kerdese meg esetleg, nagyon szivesen valaszolok. Béke! :)