Plieur Creative Commons License 2020.11.22 0 1 161940

Az a mindenkit beleszámolunk a máltaiaktól a franciákig csalóka módszer, nem ad valós képet a lehetőségekről és képességekről. Van egy EUROCORPS, de ez a könnyen megtévesztő név ellenére valójában ez csak egy 1100 fős "testület":), amelynek egyetlen állandó alárendelt egysége a francia-német vegyes dd.

https://www.eurocorps.org/

+ hogy a bevetéséről nézz már utána kik döntenek...nem a 29-ek:)

Európa malmai lassan őrölnek, annak idején még Sárközy & Merkel duett előadta hogy kell egy közös EU hadsereg, 2007 óta fergeteges ez a haladás...

Ezzel a meglévő káosszal szemben van valami ami működik, még ha recsegve-ropogva is, az egyik hátul ütője éppen az az egyhangúság klauzula, érdemes lenne ( remélem sosem tudjuk meg) hogy mit szólna pld. az épp aktuális  görög képviselő ebben a testületben ( tulajdonképen a kormánya...)

https://www.nato.int/cps/en/natolive/who_is_who_39074.htm

ha pld. a törököket megtámadná valaki. Lehetne még több variációt adni példának, de elképzelhető a jelenet: ott az egész brigád Mons-ban, 3-4 nemzet képviselője kijelenti hogy ott főjenek meg a törökök a saját levükben, igencsak sok van a róvásukon...

Első lépésben tehát a testület elítéli az agressziót, miközben a színfalak mögött alaposan megdolgozzák a renitenseket, akik miután  néhány nap múlva megvilágosodtak:) hogy mibe is kerülhet nekik amit elkövettek lelkesen igennel szavaznak, csakhogy ez néhány nap késést jelenthet a VJTF elindításában ( ami nem nagy erő amúgy sem, kb 5000 fő, 72 óra helyett lesz az 168 is...), tolódik a NFC ( a híres 40000 fő, ez sem 1 hónap alatt indul el). Ha konkrétan pld. az oroszokról lenne szó, akkor azalatt az egy hét alatt agyő baltiak és agyő Ukrajna keleti része:).

Mindjárt más mese visszafoglalni mint megakadályozni...

Hogy ez a folyamat meddig tartana egy EU sereggel, még megbecsülni sem lehetne, hogy ki döntene a bevetéséről, milyen állandó létszáma lenne.

2023-tól a németek lesznek a frame nation ( nátóúl :)) a VJTF-nek, ha nem abban hanem az NFC -ben vígan el fog férni a magyar hk zászlóalj is.

 

A logisztika megint más kérdés, szvsz nem az európai területeken lenne baj éles helyzetben hanem éppen a perifériákon.

Előzmény: Platon (161936)