Abymot Creative Commons License 2020.11.19 -1 1 464260

Volt korábban arra vonatkozó javaslatom, hogy a Győr-Balatonszentgyörgy (-Kaposvár) átlós vonatok Jánosháza helyett Ukkon álljanak meg, és a Cell-Zeg személyek Ukkon várják meg a Győr felől érkező átlós járatokat gyors eljutást adva azoktól Zalaegerszegre, és visszafelé is csatlakozzanak Ukkon az átlós vonatokhoz, egymással Ötvös forgalmi kitérőn keresztezve (tény, hogy ez Zalaegerszeg "elővárosából" kicsit módosította volna a Zalaegerszegre történő beérkezési időpontokat). Ezt a megoldást elutasították arra hivatkozva, hogy ez a szűk ukki csatlakozások túl zavarérzékeny lenne, továbbá Szombathely felől Jánosházára romlanának az eljutási lehetőségek.

 

Ezért most inkább abba az irányba ment a dolog, hogy a Cell-Zeg személyek keresztjeit Jánosházáról és Pókaszepetkről áthelyezik Ukkra és Zalaszentivánra, hogy a Győr-Celldömölk személyekről kisebb várakozással lehessen továbbutazni Zalaegerszegre, és Zalaegerszegről is később indulva lehessen ezekhez csatlakozni Cellben Győr felé.

 

Előbbi esetben a Győr-Zalaegerszeg eljutási idő 2 óra 20 perc körül lehetett volna, így kereken 3 óra lesz (az idei kb. 3 óra 10 perchez képest).

 

Más szempontból igaz, hogy így most lehet majd Ukkról Sümegre olyan járatokat indítani, amik a Zalaegerszeg felől érkező személyekhez és Budapest-Veszprém-Ajka felől érkező hibrid IC-khez egyaránt csatlakoznak.

Előzmény: Szütyi (464259)