conrac Creative Commons License 2020.11.18 0 0 69759

Hűtőfolyadékot cseréltettem az autóban (1.4 benzin, 2003) és jelezte a szerelő, hogy szerintük nem jó a termosztátom, tapasztalok-e problémát melegedéssel, hűtéssel? Én nemet mondtam és nem cseréltük ki, de most elültette a bogarat a fülemben.

Mennyi idő alatt kéne nagyjából bemelegednie a gépnek? Korábban dízelem volt, ami városban kb soha nem melegedett be, ez ahhoz képest pikk-pakk szaunát csinál az utastérben.

Most mentem egyet lightos városi forgalomban, normál tempóban (nem talpalva, de azért szoktam neki nyomni annyira, hogy tartsam a budapesti forgalom ritmusát). BC szerint 10 fokban indultam és kb 2km után után mozdult meg a mutató és állt kb 65-70 fok körül és akkor kezdett el erősen meleget fújni a klíma (22 fokra volt állítva, addig langyoskát fújt, de azt elég hamar). Nem sokkal utána megálltam egy parkolóházban fél órára, majd indultam haza kicsit nagyobb tempóban, de még mindig laza forgalomban és mire hazaértem se nagyon mutatott 75 fok felett (csak nagy forgalomban szokott feljebb kúszni). Odabent közben már szauna volt természetesen. Most ezek a hőfokok lehet, hogy nem fedik a valóságot, de csak a műszerfalra tudok hagyatkozni.

Én nem érzem, hogy ezzel gond lenne. Szerintetek? Sokat megyek ilyen 2-3-4km-es távokat, szóval, ha ennél gyorsabban kellene melegednie, akkor kap majd egy új termosztátot.