djuice Creative Commons License 2020.11.18 0 0 2815

"szomszédban tizensokéve zongorázó barátnőjétől..."

Ha zenei végzettsége van róla és nem csak úgymond vhol ő is látta hogy kell ütögetni a billentyűket és autodidakta, akkor még szerencsétek is lehet.

Videóról, stb. oktató cuccokról megtanulni 0-ról azonban olyan mint autót vezetni megtanulni könyvből HA NINCS SEGÍTSÉG MELLÉ. Ugyanis főként az elején a megfelelő technika, ujjrend, helyes kéz és testtartás mindenképp felkészültebb személy kontrolja alatt kell legyen. Enélkül el lehet cseszni jó előre sok mindent, s még a kedvet is el lehet veszíteni ha valami nem úgy megy, pedig csak egy tanári kiigazítás kéne hozzá mondjuk...

Na mindegy, a neten én is látom a varázsütésszerű video reklámokat zongora oktató appokról, hogy 2 hét alatt már majdnem zongoraművész az ott szereplő kislány. Igen, valószínűleg a mesékben vannak ilyenek is!

A zenetanulás ugyanis elsősorban önfeláldozás szabadidőben, a kitartó gyakorlás szenvedéseiben, magyarul teljes egészében olyan mint a sport. Ha egy napot kihagyunk, azt már holnap észrevesszük, ha egy hetet, azt már a közönség is... (nem én mondtam, egy művésztől származik)

A lényeg, hogy az oktató dolgok gyakorlásra tanár mellett hasznos kiegészítők, de a főirányt mindig egy tapasztaltabb oktatónak kell kijelölnie.

Az FP30-ról nemrég derült ki hogy egy strech tuning betegsége van (amit persze csak haladó zenészek vesznek észre, nem a kezdők, de ha 200 ezer a kerethatár, az LP380 az mindenképpen drágább, mivel igényesebb kialakítású is.

A döntés a tietek és talán a tanult barátnő véleménye is fontos lehet, hogy mondjuk egy ipades kapcsolódást és a Roland oktató szoftvereit ajánlaná-e. Metronóm stb. az még elengedhetetlen a pontos gyakorláshoz, de ezt tudják a hangszerek, ill. az applikációk. A 2 típussal azért nagyon mellé lőni nem lehet és jó árban el is adhatók később, ha elunjátok az egészet, meg a gyerekeknek sem tetszik később...

Röviden, tömören dióhéjban kb. ennyi.

Tanultabb fórumtársak meg majd kiegészítik valamivel még biztos...

Sok szerencsét!

Ajándékként még ezt tudom adni: http://zenelniszeretnek.hu/piano/

Előzmény: Proci_85 (2813)