Törölt nick Creative Commons License 2020.11.18 -1 0 9817

Ha nincs égetője, keres 1 eladót, aki készít ilyen cartridge-et, elküldi neki a kedvenc programjait, belerakja, leteszteli, emez kifizeti, és örül. Az ésszerű és jó megoldásokat ismertetem, meg hogy miket kell kerülni. Szomorú, hogy még mindig az van, hogy a jó termék = olcsó termék, pedig ez régen nem igaz. A 200 Eurós TC64 a magyarok nagy részének drága, máshol ez semmi.

Az a baj hogy mindenki csak az árat nézi, nem teszi mellé hogy mit tud az eszköz, nem hasonlítja össze a legolcsóbbtól a legdrágábbig az ár mellett a funkciókat is, meg nem hosszútávra tervez, és az olcsót veszik meg, ami valójában drágább. Ez olyan, mint a butatelefon 10e-be kerül, amivel csak telefonálni és SMS-ezni lehet, semmi mást nem tud, no internet, no kamera, stb.. Aztán van az okostelefon, amiben 100+ funkció van, és legyen 50e Ft. Milyen világ lenne most, ha többet adtak volna el a butatelefonból, mint az okosból??? Mondjuk 4 milliárd db-ot, az okosból meg csak 1 milliárdot. Ugye milyen röhejes lenne? Aztán megmagyaráznád, hogy a butatelefon mennyivel jobb, mint az okos, és mindenki hülye, amiért az okost veszi meg. Vicc. Pont ez van az SD2IEC-cel és a TC64-gyel. Pont a rosszul gondolkodók miatt van ennyi rossz ár/funkció arányú termék, és ezért adnak el sokat. Több millió féle termékből ezért van a világban 99%-ban gagyi, legyen az bármi, műszaki cikk, cipő, stb., mert csak az árat nézik. Azt már nem érik fel ésszel, hogy a legolcsóbb a legszarabb, és még középhosszú távon is (hosszútávon pláne) ez a drágább, nem a drágább és sokkal jobb minőségű. Megveszik az 5e Ft-os cipőt, szétmegy 3 hónap alatt, veszi a másik 5e Ft-ost, ami 3 év alatt 12 cipő össz. 60e-ért (igazából 70+e, mert közben emeltek árat), közben a 30e Ft-os min. 3 évig bírná, és egyszer kell megvenni. Akkor melyik a drága? Pont a kis jövedelmű emerek költenek a legtöbbet így, és azt hiszik ez a helyes, pedig nem, belőlük él szinte mindenki. Meg lehet nézni hogy 20+ év alatt milyen sok 100 Ft-os, kínai, stb. bolt lett. Ezért. Azért egyre rosszabb minőségűek a rendes márkák termékei is, mert árérzékeny mindenki, az olcsót veszik meg, így meg csak fos minőségű terméket lehet gyártani. Ha csak 1 hónapig felírná mindenki az összes kiadását, bevételét, meglepődne mennyi felesleges dologra mennyit költ, kávé, cigi, pia, cappuccino, péksütemények, chips, hamburger, kóla, más gyorskaják (1 sima 32 cm-es pizza 2e, ez sokaknak 1 egész napi kajapénz), felesleges autóval mászkálások, bulizások, stb., aztán mondják hogy nincs pénzük, meg ez-az drága. Lenne pénzük, ha a fontossági sorrendjük helyes lenne. Az a hobbi nem ér semmit, ahol ezek a kávé, stb. kiadások fontosabbak. A nettó 160e-s minimálbérből sokan simán költenek a kávé, stb. dolgokra 30+e-et havonta. 2 hónapig nem csinálnak ilyeneket, és megvan a TC64 ára.
Plusz az emberek hallgatnak a reklámokra, egyre hamarabb lecserélik a még működő eszközöket, amivel azt érik el, hogy a drágább cuccok is egyre gyengébb minőségűek, mert miért tervezné meg a gyártó 10+ évre a hardvert, hogy min. 10 évig hibátlanul működjön (a mai technológiáával, jó tervezéssel simán lehetséges), ha úgyis lecserélik 3-5 év alatt? 3-5 éves működésre tervezi meg 1 év garival, persze ehhez képest drágán adva. A boltban 150e-ért adott TV-t kb. 20e-be kerül legyártani, ekkora gyártói+nagyker+kisker haszon van a műszaki cikkeken. Az egész világ magának köszönheti, hogy ez lett a helyzet mindennel, amit itt írtam, egyszerre egyre szarabb és drágább minden, a régi jó márkák egy része eltűnt, a maradék is fost gyárt. A fél-1 milliós OLED TV-k nagy része nem fog 5 évnél tovább működni, ennyit a 150e-es is elmegy. Minél nagyobb a TV, annál több az áramfelvétele, annál jobban melegszik, annál könnyebb korlátozni az élettartamát gyengébb alkatrészek beépítésével a tápba, az inverterbe, stb., főleg ezek romlanak el. Az 1. kicsi LCD TV-mben is 3 táp elkó száradt ki, kicseréltem, és még mindig működik, pedig 15 éves.

Előzmény: Vargham (9816)