ds9 Creative Commons License 1999.09.04 0 0 59
Kedves Kirké ( ugye nem változtatsz, disznóvá ? :))) )

Attól még nem biztos, hogy valaki mazochista mert megnézi F. műsorait, az is elképzelhető, hogy érdekli, de nem szeretei azt amit ő csinál, de mondjuk a vendégek érdeklik. Pl. ha valamelyik tv-ben egy olyan műsorvezető készít riportot a kedvenceddel ( legyen az bárki ) akit nem szeretsz ekkor nem nézed meg ? Na ugye.

Arról, hogy milyen licenszeket és hogy vásárolnak meg az csak egy dolog, hiszen az igaz, hogy olyan dolgokat amik már működnek ugye érdemes átvenni ( de azért nem árt ám, újakat is kitalálni, hiszen az átvett dolgokat is kitalálta valaki).
A másik hogyha licenszeket vásárolunk meg akkor nem kéne úgy tenni, mintha ezt mi találtuk volna ki, vagy azt kéne mondani, hogy ezen műsor ötletét megvettük, vagy csöndben kéne maradni nem magunkat fényezni.

Ez a műfaj amit ő csinál ez eredendően amerikai műfaj, igaz ő az egyetlen, legalábbis is nálunk aki annyifajta show-t csinált, hogy teljesen összekeveredett a dolog. Arra gondolok hogy az USA-ban az ilyen esti showműsorok közül ugye van a Jay Leno a David Lettermann, a Conan O' Brian, a nappali show műfajában ugye nyomul, Oprah, Jerry Springer, Jesse Jone, Sally Jesse Raphael, Montell etc.
De ezek az emberek, csak egyfajta show műsort csinálnak, azt viszont minden hétköznap egyszer.
Az ő műsorai ezekenek a keverékei, nem meghatározható stílusúak, hiszen Amerikában a " cipész-kaptafa " alapon mindenki a saját műfaján belül mozog.
Ezeket nem érdemes összekeverni, mint látjuk lehet, de nem érdemes.
Aki túl sokat markol keveset fog.

A másik ami nagyon fontos, ( már leírtam előbb is ) Friderikusznak nem a tőle fényévekre lévő ( tehetségben, dumában, profizmusban ) Jay Lenot kellene fikáznia, hogy milyen szar.
Jay Leno, minden hétköznap este csinál egy műsort. amelyben a műsor elején kb. 5-8 percben aktuális ( aznapi ) eseményekről beszél, természetesen humoros formában. Jay Leno pl. stand-up comedian volt régebben ( ez egy amerikai kifejezés a színpadi komikusra amolyan " amerikai hofi" kategória ).

Na most általában F. nyitó szövegei azontúl, hogy nem is lehetnek napi aktualitásúak ( 2-4 hetente ) általában öntömjénező, nagyképű műremekek voltak, amik jellemzőek rá.

Nem hinném, hogy neki egy rossz szót is lehetne szólnia pl. amerikai kollégáira ( köztudottan nem is tud angolul, ő nyilatkozta ), inkább csöndben kéne maradnia.

Az egész valahogy olyan mintha Horváth Charlie elkezdené fikázni Joe Cockert, vagy Korda György Tome Jonest.

Szerintem szánalmas ez az egész.