KáVé Creative Commons License 1999.09.03 0 0 230
Először is köszönöm udvarias célzásod szellemi színvonalomra...

A hozzászólásodhoz:

- O.K. 5-10 eFt valóban kevés, számoljunk 20-22eFt-tal havonta, az naponta 733 Ft. Hm, ebből szerinted meg lehet élni? Próbáld ki, a többit meg utald át a számlámra... sok sikert. Mellesleg ha lejjebb viszed a segélyt a megélhetéshez szükséges összeget, más – kevésbé törvényes – módon pótolja...

- Nem értem kinek a fejéből akarod a dolgot kiverni? A fejkiveréssel egyszer már próbálkoztak, nem egy demokratikus megoldás... Sőt kinek a fejéből? Elég sok nem cigány van, aki hasonló módon él. Legfeljebb a gyerekmódszert nem alkalmazzák. Ez utóbbihoz egyébként joguk lenne. Nem ismerek olyan jogszabályt, amely korlátozza hány gyerekem lehet. (Kínában van ilyen, talán arra gondoltál?)

- „Mellesleg egy csomo magyar ember van aki szegeny megsem alternativa a torvenyenkivuliseg. (Mert az nem lehet az. Ez ert van a rendorseg, meg a borton.) Aki meg nem ert semmihez, az ne akarjon ugy elni, mint aki tanult, diplomaja van, jo helyen dolgozik, megbecsulik. O fog szarabbul elni es ez igy termeszetes. „

Csomó magyar? A Magyarországon élő cigány is magyar (legalább gondold végig, hogy mit írsz). A törvénykívüliség hülye szó. A törvényeknek személyi és területi hatálya van, a magyar törvényeken „kívül” kb. 5.990.000.000 ember van. Törvényt nem csak az sért aki Tőled lop, hanem az is aki mástól, mondjuk az államtól. Nem értem ez miért kisebb bűn. Egyébként a Btk sem szabályozza külön.

„Aki meg nem ert semmihez, az ne akarjon ugy elni, mint aki tanult, diplomája van, jo helyen dolgozik, megbecsulik. O fog szarabbul elni es ez igy termeszetes. „Ebben igazad van, csak van egy kis probléma. Tekintve, hogy Magyarországon a gazdasági helyzet nem túl jó, nem differenciáltak a béreket, mint Nyugat-Európában. A bérek nagy részét az állambácsi szabályozza, (közvetve és közvetlenül) ő pedig arra törekszik, hogy minél kisebb legyen a bérolló. (Jó öreg egyenlőség elve) Alanyunk nem akar úgy élni, mint aki diplomás. A gond pont az, hogy a diplomás nem tud jobban élni (nézd meg az orvost vagy a közalkalmazottat) Nos, mivel 20 eFt-nél kevesebbet nem fizethetsz (mert nem tud megélni (van ám ilyen, hogy létminimum)) ezért az eltérések sem túl nagyok. Ha nem érted részletesebben kifejtem.

Azért van ahol a kétkezi munkából –ha nem is jahttal – , de tisztességesen meglehet élni. Egyébként a jövőben ezekhez az országhoz akarunk csatlakozni.

Tisztelettel,