Duda Creative Commons License 1999.09.03 0 0 221
Kedves Valodi!

Asszem osszekeveredtek a hozzaszolasaink. Amire rakerdeztem idokozben mar valaszoltal.

A szohasznalaton nem ertem miert akadtal ki. Valahogy meg kell kulonboztetnem a kettot, es en a hasznalt formaval eltem. Egyebkent is ugy tudom, ti romanak vagy olahnak hivjatok magatokat, nem ciganynak.

Amikor azt kerdeztem, hogy mi a velemenyed rolunk, akkor arra voltam kivancsi, hogy kedvelsz-e minket vagy sem, vagy arrol amit a cigany kulturarol bemasoltam, hogy a ciganyok lenezik a magyarokat, amiert ok tartjak el oket. Hostettenek szamit-e a ciganyok szamara, ha egy magyart atvernek (lokereskedos pelda) stb...

Az is erdekelene, hogy mi a velemenyed arrol, hogy mi - akik azert nem tartozunk europa gazdagabb orszagai koze - azert eleg rendesen penzeljuk a ciganysagot mindenfele segelyek, szocialis tamogatasok stb. formajaban. Szoval Te igazsagtalannak tartod, vagy igazsagosnak, sot fokoznad... Az en velemenyemet mar olvashattad, nekem nem tetszik. Kivancsi lennek, Te mit erzel ezzel kapcsolatban. termeszetesnek tartod, hogy pl. tolem elvegyek azert, hogy masnak odaadjak segely formajaban? Ilyenkor belegondolsz, hogy nekem azert ez veszteseg es hogy nem szivesen adom, mert en is el tudnam kolteni, mert lehet, hogy en sem elek jol (pl. nekem sincs lakasom, autom, egzisztenciam..) Szoval hogy gondol ilyenkor egy cigany arra akitol kapja a javakat. Egyaltalan a tobbseg atlatja azt, hogy amit az allam ad az nem csak ugy "van" hanem azert masok megdolgoztak.

Most latom, az arokasos vitat. Hat nekem nem tul szimpatikus amit mondtal, hogy inkabb a segely. Persze ha a segely annyi, mint amennyit munkaval keres az ember akkor mas a helyzet (tul magas a szocialis halo)(tenyleg ilyenkor hujenek nezel minket?). De ha a segely epp csak az ehenhalasnal lenne tobb, es arokasasert kapot penz egy normalis de szereny eletvitelhez is eleg lenne, akkor melyiket valasztanad?
(megjegyzem egyetemistakent vegig extrat meg bp-i piacot hordtam, hogy legyen penzem. Te is hordtad volna?)

Mi a velemenyed a szaporodasunk kozotti kulonbsegekrol? (de szepen fogalmaztam :) Gondolom tudod, hogy ennek sokan nem orulnek, mert az egyre gyarapodo ciganysagban csak meg tobb segelyezendot latnak (jogos?). Raadasul nyugdijaskent ki fogja nekem visszafizetni amit a segelyekre koltottem?

Na egyenlore ennyi kerdes.