Petya Creative Commons License 1999.09.03 0 0 19
Sziasztok!

Elmesélek egy történetet. A '98-as választások idején megjelent egy publicisztika Popper Péter tollából, akinek az írásait én szintén nagyon szeretem. Abban egy választási plakát - amelyiken Lezsák és Orbán kezet fog - kapcsán elemezte a plakátszereplők humorérzékét, ami Popper szerint nincs is.
Popper a következő két hasonlatot tette:

Orbán = Farkasnevetésű miniduce
Lezsák = Sátáni mosolyú néptanító

Ezen akkor is nagyon jól szórakoztam és mind a mai napig jót röhögök, ha eszembe jut. Mert én ezt a két hasonlatot igaznak érzem, valamint Lezsákot meg Orbánt nem kedvelem.

DE! Ugyanakkor biztos vagyok abban, hogy ez a "túlodal" híveit nagyon bántja, sőt talán vérig sérti. Aki kedveli vagy netán nagyra tartja Orbánt, az ennek hallatán biztos, hogy dühös lesz, vagy cinikus ellentámadásba kezd ...

Kedves barco!

Értem a felháborodásodat. Amit Bayer írt, engem is sért ill. bánt, mert én is igazságtalannak érzem. Máskülönben, hogy egy publicisztika mit sugall és mit nem, azt mindig az olvasó dönti el. Az írás szvsz akkor is ötletes és jó ...

Kedves GLászló!

Szerintem a mai Magyarországon minden publicisztika - politikai szekértábortól függetlenül - vádaskodik, provokál, csúsztat. Ki jobban, ki kevésbé. Milyen a jó pol. publicisztika? Pártatlan? Szvsz, akkor az már nem is publicisztika ...-:))) De ha mégis van ilyen, akkor küldd el nekem emilen, mert tényleg kiváncsi vagyok. Ha a "mi oldalunkról" írták lehet, hogy én nem fogom benne észrevenni a csúsztatást, de ettől nem kell félnünk, mert speaker kolléga azonnal kiszúrja benne az aljas "bolsi vádaskodást és uszítást" ... -:)))

Ennyi.

Kellemes Hétvégét Mindenkinek:

Petya