goldenwing Creative Commons License 2020.11.11 0 0 64377

Érdekes, amit Khromykh öltözékéről mondtál, szerintem ha Tutberidze valamiben igazán jó, akkor az egyrészt a korcsolyázóinak a jégen való megjelenítése: kosztüm, smink, haj, mennyire illik az adott korcsolyázóhoz, programhoz, életkorhoz stb. és az egész összhatás, ahogy az a jégen megjelenik. Szerintem Khromykh kosztümje a rövid programban jól állt neki, színben, stílusban passzol hozzá, hosszúak a lábai tehát a szoknyát is okosan hosszabbra készítették neki, különben túl hosszú lábai lennének a jégen, ha ennél rövidebbet viselne. A kesztyűt sem  látom zavarónak. Ehhez a programhoz egy copfos haj szerintem jobban illik, mint egy kontyos. Szóval összességében nem rossz, Eteriék minden részletre figyelnek. Persze nála is van kivétel, nekem idén Valieva nem jön be, főleg a Bolero kosztüm.

Egyébként szerintem a kűrben az ugrásai rosszabbak voltak, a Lutzos kombi, a Flipes kombi (bár a Salchow jó volt benne) és a szóló Flip se, de a szóló Lutz se volt a legjobb. A 4S nem volt meg és a koreo lépéssorban a hydroblade-ből sem tudott felállni, esésnek vették.

Ha már rossz megjelenés, akkor pl. idén Samodurovát nem tudom hova tenni. A rövid programban az a fekete kosztüm, hozzá a barna hajhoz képest elütő vörös konty, az az izé ráfestve a homlokán, erős szemfesték nem kelt jó összhatást, a kűrben pedig az a fura fekete-fehér kosztüm se igazán passzol. Ha meg nem orosz, akkor pl. Bradie Tennell idei kosztümjei is egy példa, egy szőke fehér bőrű lánynak, mint ő, a vajszín és a fekete kezeslábas se áll jól, mindkettő sápasztja őt.

 

Trusovánál a rövidben a melankolikusabb stílusú programot azért adták neki, hogy komponensekben többet kapjon. A bírók egy részét már meg lehet győzni azzal is ha valaki más zenét választ mint eddig, ez is befolyásoló tényező sajnos, azt kevésbé nézik hogy a korcsolyázás mennyit fejlődött valójában (ezt úgy általában mondom, nem Trusovára). A fejlődni akarást egyébként én is látom Trusován, ellentétben tavaly amikor a csíráját se láttam annak, hogy valamennyire is szeretnék hogy komponensekben fejlődjön, és csúszásban jobb is valamennyire. Ez főleg a rövidben jön ki, a kűrben a sok quad miatt kevésbé. A kűrben amúgy meglepett a négyfordulatos Salchow, ami nagyon jól sikerült és úgy tűnik a technikája is jobb mint tavaly, emellett a Lutz is sikerült. A 4T-je pedig nagyon stabil, az a 4T-eu-3S szuper volt, most szólóban nem jött össze. A rövid programban a 3A is már közel volt ahhoz, hogy megugorja. Ha hosszú távon meglesz a 3A és stabilizálja a négyfordulatosokat, illetve minden egyébre odafigyel, pl. hogy meglegyenek a szintek forgásokban, lépéssorokban, akkor szerintem nehéz lesz őt megverni.

 

Kostornaiának valóban szükség lesz a 3A-ra, de dolgozik rajta, és edzésen már ugorja, ahogy a napokban nyilatkozta. Én megértem, hogy izgult és voltak kis hibák, hiszen január óta nem versenyzett és neki a kűrje sem volt még kész a tesztversenyen, ő a többiekhez képest a nyári edzőváltással kicsit meg van csúszva. A kűrön sok javítani való van és improvizált is benne ami láthatóan itt-ott üres (főleg az eleje), de kíváncsi leszek hogy fog fejlődni a program. Nem lehet egyszerű távolból koreografálni, az biztos. Mindenesetre én nem látom a jelenlegi állapotát annyira rossznak, lehetne rosszabb is. A cél úgyse ez a felemás idei szezon, hanem majd az olimpiai lesz jövőre. Addig azért meg még van idő. Nem tudom mi lesz jövőre, de 16 hónap még tényleg sok idő, főleg az orosz lányok háza táján és addig nagyon sok minden történhet még és szerintem fog is történni, pozitívum, negatívum, meglepetés egyaránt.

 

Előzmény: Frogcarrot (64376)