getom Creative Commons License 1999.09.02 0 0 11
Elindultak, futva. A nő közben - Ms. MacLeod-nak hívták, játszani kezdett a dudáján, ami jelentősen lelasította menekülésüket, és G.-t is borzasztóan zavarta, mert éppen azon tűnődött, hogy érdemes-e futniuk. A helikopter ugyanis nem viselt semmiféle azonosító jelzést, lehetett éppen baráti is. Vagy semleges. Vagy egyik sem. Ki tudja.
- Tararararam - harsogott közben Ms. Macleod dudája, és kezdett erősen lemaradni. Mármint Ms. Macleeod. Roppant nehezen tudta tartani ugyanis az ütemet futás közben. G. lassított, és hátranézett. A helikopter már alacsonyan szállt és gyorsan közeledett feléjük. - Barát vagy ellenség? - tűnődött, majd megállt. ZZZZZ - mondta a helikopter. Tararararm - mondta a skót duda. - Mi a fasz? - mondta G. - Te barom, el akarsz gázolni? - A helikopter ekkor már csak méterekre volt Ms. Macleodtól. - Trrrrrrr-pfff - mondta a skót duda. - Ms. Macleod eddig bírta szusszal. G. egy cukaharával oldalt vetődött, bele egy nagy galagonyabokorba, hogy majd ott folytassa a tűnődést. De mire az esést követően megfordult - valami váratlan robbanás kissé megtaszította, így a cukaharát is elvétette fél fordulattal és a fején landolt - a helikopter már földet ért. Oldalra dőlt, és kilátszott alóla Ms. Macleod egyik lába. A másik lába kicsit arrébb hevert, mintegy két méterre, a duda mellett. - Micsoda csöcs, Istenem! - sóhajtott fel G. - A hangszer sehol sem látszott. A helikopter hátsó rotorja még akadozva forgott egyet-egyet, de már az is füstölni kezdett. A géptörzs erősen lángolt.
A picsába - sohajtott fel halkan G., miközben arrébb rúgta Ms. Macleod lábát, - ekkora fasznak helikoptervezetői engedély. Meg van ez a kurva világ bolondulva.