Manoh Creative Commons License 2020.11.11 0 0 26312

Túl sok kezdő játékosunk nem maradt a csapatnál, mert a válogatottakhoz mentek. Egyik oldalról ez jó, hiszen dicsőség, hogy válogatottak, viszont így nem tudnak sem pihenni, sem a csapat nem tud együtt készülni a további kihívásokra.Csak abban bízhatunk, hogy senki sem sérül meg és jó eredményeket érnek el és jó hangulatban térnek vissza.

A "Labyad kérdés" számomra egyre érdekesebb. Ten Hagtól olvastam, hogy magyarázkodik, hogy ő valójában nem is igazán "dobta" Labyadot, meg, hogy milyen jó meg milyen fontos játékos, meg megérdemlik a kezdőhelyet. Labyad is nyilatkozott, aki meg van elégedve a teljesítményével és úgy gondolja jogosan jár neki a kezdő hely.

Én úgy vagyok vele, hogy elég elkeserítőnek tartom, hogy egyáltalán a keretben helyet kaphat nemhogy a kezdőben Labyad és Alvarez szintű és képességű játékos. De erre mindig az a magyarázat, hogy mi nem vagyunk sztárcsapat, nem tarthatunk 15-16 hasonlóan magas szintű játékost, így kellenek ezek a "töltelék emberek" is. Ez még rendben is van, ha tényleg ennyi az anyagi és szakmai lehetőségünk valóban, de azért a kezdőcsapatba tenni és még alaptalanul dicsérni is őket, azt csak Ten Hag dilettantizmusának tudom értékelni. Játszanak a legjobbak és, ha pihentetni kell őket, akkor játsszon akár kezdőként is egy-két fiatal, vagy jöjjön be csereként, mert belőlük hosszabb távon játékban és később eladásukkal anyagilag is profitálhatunk.