PTRNL Creative Commons License 2020.11.11 0 1 53540

Sziasztok! Írnék pár sort a Skamol kálciumszilikát lapról, hátha valaki úgy van mint én voltam...

 

Szóval a könnyűszerkezetes kis házikónkban fa födémen került kialakításra egy vízteres kandalló. Könnyű burkolatot kerestem, ami biztonságos, bírja a hőt, jött a kálciumszilikát lap. Skamolnak volt fent a neten videója a komplett rendszerről, kivitelezésről, meggyőzött.

A kb. 130 széles*230 magas*80cm mély hasáb anyagköltsége 230.000 Ft-ra jött ki mindennel. 

TELJESEN laikusként a video alapján sikerült az 5 cm vastag lapokat összecsavarozni, fél napos munkával állt a kandalló, megspóroltam némi munkadíjat.

Az anyag nekem nagyon tetszett könnyű vágni, nem kell fémszerkezet, teljesen merev hasábot kaptam a végére amit lehet glettelni festeni burkolni akár.

 

Két évig Ytongban volt a kandalló, most másik helyre került, hát az Ytong burkolat bontása 10 másodperc volt. Egyet vertem rá kalapáccsal, és széthullott az egész, elporladt, darabjaira vagy én nem is tudom. Emiatt váltottam az Ytongról.

 

Ha valaki szintén Skamolt/Skamotecet venne, minimális alapozót meg ragasztót vegyen. Nekem ehhez a mérethez 1 flakon alapozozó meg két tasak ragasztó kellett... 3/6-ot ajánlottak, annyit is vettem.

 

Ha kérdés lenne, és tudok, segítek.