wetalk Creative Commons License 2020.11.10 0 0 534

Karácsony: Magyarország akkor marad talpon, ha megérkezik az EU-s segély 24.hu 2020. 11. 10. 17:40

A koronavírus-járvány okozta válsághelyzetben a segítségnyújtó kezet löki el magától a magyar kormány az európai uniós költségvetés és a helyreállítási alap megvétózásának kilátásba helyezésével – mondta a főpolgármester kedden online sajtótájékoztatón.

 

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnökségi üléséről beszámolva Karácsony Gergely, a szövetség társelnöke közölte, hogy a helyhatóságok támogatják a kormány hétfőn bejelentett járványügyi intézkedéseit, és részt vesznek a döntések végrehajtásában. Ugyanakkor a korlátozó intézkedéseknek költségvetési, pénzügyi és társadalmi ára van, amelyet közösen kell megfizetni. Minél több a korlátozó intézkedés, annál inkább fel kell készülni arra, hogy a gazdaság lassulása munkahelyeket veszélyeztet – jegyezte meg a főpolgármester.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott:

éppen ezért, amikor a magyar kormány arra készül, hogy (…) megvétózza az európai uniós költségvetést arra hivatkozva, hogy a jogállami kritériumokat érvényesítenék az európai uniós döntéshozatal során a források felhasználásánál, akkor gyakorlatilag ebben a válsághelyzetben a segítségnyújtó kezet löki el magától.