Strange Creative Commons License 1999.08.31 0 0 848
Nem tudom miért nem került föl, pedig elküldtem! Legalább kicsit stilizáltam:

Már megint lemaradtam és ennek mindig szegény BONG issza meg a levét, de végül is szombatra ígértem. Akkor biztos meglesz, mert egész nap gép előtt dolgozom.

A offtopic témákhoz nem nagyon szoktam hozzászólni, mert néha kevés az infóm róla vagy túlságosan eltér a tárgytól, esetleg egyszerűbb csatlakozni valakihez, akivel egyezik a véleményem. Most azonban nem tudom megállni – igaz a Useless-témát lezártátok – én is lezárom!

- Insight – távol álljon tőlem, hogy megbántsalak, de két olyan megnyilatkozásod volt (’the HDMFC’ és ’az Ervin’, akit a topicban mindenki közismert nevén Jockeynak szólít) amiről az a benyomásom, hogy vagy te vagy a Borbély Lajos, vagy túl sok időt töltesz mellette. Ha az előbbi, akkor nem tudlak megóvni saját magadtól, ha az utóbbi akkor vigyázz! A tökéletességre való törekvés szerintem az egyik legnagyobb erény (ld. korábbi hozzászólás), az ilyen szintű precizitás azonban klinikai eset. Nem tudom gyógyítható-e. Na ez csak vicc volt, ha egyik sem igaz mosolyogj rajta egy jót és tekintsd tárgytalannak!
- VV - Hajrá! A fanatikus DM rajongó nem arról ismerszik meg, hogy mit hord a felsőtestén meg a patáján, hanem arról, hogy mit hord a szivében, a lelkében és a fejében. A legtöbb DM CD pedig a lemezboltok polcain és raktáraiban található. Ezért ez végképp nem a ’depesmódosság’ mértékegysége. Az, hogy kinek hány kilométer CD-je van otthon az elsősorban anyagi kérdés!!! Ezt úgy állítom, hogy elég későn kezdtem a CD-ket gyűjteni, de nekem is van már jónéhány. Eredeti is, meg másolt is. A tartalom a lényeg. 15 éve jó volt az MK27-es meg a fullzajos kazetta. A Depeche Mode volt a lényeg. Az már csak hab a tortán, hogy ma már ilyen minőségben is ekérhető a zene.
- Useless – Kedves Useless! Valóban nagyon sokan nem értenek veled egyet, de azt hiszem, hogy emiatt nem kell megsértődni. Különösen nem az Interneten és egy topicban, amely legalább részben a gyakorlatban is megvalósítja az információk szabad áramlásának és a szabad véleménynyilvánításnak ideáját. A hangnemen persze lehetne vitatkozni, de nagyon magas labdát dobtál fel, amikor lebolsevikoztad a Népszabadságot. Az való igaz hogy a lap politikai szempontból baloldali beállítottságú, ami baj is meg nem is. Baj mert szerintem objektív tájékoztatás nem létezik (ebbe mélyebben nem mennék bele, mert a DM után a kommunikáció a kedvenc témám) és nem baj mert vannak jobboldaliak is pl.: Napi Mao. Magyar Nemzet) Az újságosnál pedig egyik sincs eldugva, mindenki azt veszi meg, amelyiket akarja. Mindegyikben vannak fontos információk és ordító – ha nem is hazugságok – de szándékos csúsztatások, félretájékoztatás és tudatos befolyásolás olyan eszközökkel, ami az egyszerű olvasóban, a szakmához nem értőben nem is tudatosul vagy észre sem veszi azt. Szakmailag a Népszabadság az egyik olyan napilap, ahol akad egy-két jó tollú újságíró – ilyen egyébként bőven van a másik oldalon a Magyar Nemzetben is – tudósítói hálózata és megfelelő infrastruktúrával szerkesztősége van ahhoz, hogy a napilap piacon a legtöbb saját információt hajtsa fel. Ez persze adottság és pénz kérdése is. Szóval javaslom, hogy mielőtt ilyen sarkos véleményt alkotnál néhány éven át minden reggel olvasd át az öt legjelentősebb politikai napilapot (MH, Népszabi, Népszava, Magyar Nemzet, Napi Mao.) és egy idő után kialakul benned az újságolvasás azon képessége, amit úgy neveznek hogy sorok közötti olvasás. Ehhez azonban rengeteg háttérinformációra van szükség, hogy átlásd az összefüggéseket és ismerni kell a hazai sajtót és politikai életet is. Így hát a fiatalos hévnek tudom be a bolsevikozást, ami egyébként tényleg a Torgyáni-retorika része. Ha vele értesz egyet az persze nem baj, csak nem biztos, hogy ennek a témának ebben a topicban a helye. Szóval hagyjuk a Torgyánt, meg a bolsevikokat és hajrá…

De azért nézzünk kicsit magunkba is, egy ilyen vitasorozat után már sikerült depeche babee-t elüldözni…

Usless maradj, ne fossz meg minket a társaságodtól és a véleményedtől, de ne fosztd meg magadat sem attól, hogy megismerd mások véleményét, mert csak így lehet kialakítani egy minél teljesebb világképet!

Uff! Beszélem, azaz írtam – igaz kicsit hosszan. Bocsika! BONG jön!