kombi Creative Commons License 2020.11.04 0 1 10484

Én meggondolnám a hangos tülök használatát. Adott esetben egy határozott oendítés a csengőn.. és többet ér, mint egy , hosszú csörömpölés, vagy más hangos, nagy hangú zajkeltő masina bömböltetése.
.

1 Gyalog-kerékpárúton a gyalog teljes joggal tartózkodik, ha a bringás nem fér el ott biztonságosan, neki  joga van a bicajjal az úttesten közlekedni. Épp ezért bicajosnak ott nincs elsőbbsége, a gyalog nem köteles utat engedni neki. A bringás esetleg kérheti, hogy lécci, , engedjetek mán el...   De ledudálni onnan a gyalogot nemhogy szabálytalan, hanem szvsz. egyfajta bunkóság is. 
.


2. Hangjelzés esetén mindig számítani kell rá, hogy a két egymás mellett haladó gyalog megzavarodik és kiszámíthatatlanul kezd viselkedni, akár gyerekről, akár felnőttről van szó. A legizgalmasabb szitu pedig, ha kettő nő megy egymás mellett,  akár gyalog-bringaútról, akár bringaútról van szó.  Iyenkor a következő forgatókönyv kb 90 %-os valószínűséggel borítékolható:

2.0 Mindkettő egyszerre változtat irányt. 

2.1. Az egyik balra, a másik jobbra indul el.

2.2. A bal oldalon haladó indul el jobbra, a jobb oldalon haladó indul el balra

2.3. Középen egymásnak mennek es meg jobban összezavarodnak és jobb esetbenlefagynak, vagy pedig további, meg kiszámíthatatlanabb irányba mozdulnak.
2.4. Ha nem figyelsz, és nem lassítasz idejekorán, a kialakult embergomolyagot telibe trafálod a bringával. 

 

Szóval, ha ember van előtted, lassítasz, vagy akár teljesen meg is állsz. Még mindig jobb, es kisebb az időveszteség, mintha elütsz valakit, vagy elperecelsz. Ezután iszonyú nagy oldaltávolsággal kerülöd őket. Különösen a gyerekeket, a kutyát es a bizonytalanul , dülöngélve haladókat. 

És türelem és türelem. Ez is része a nagy közös játéknak, az úgynevezett közlekedésnek.

:)

Előzmény: KawaBazsy (10483)