madar Creative Commons License 1998.06.03 0 0 29
A Soros Alapítvány kezdetben, minden Magyarországra hozott Forintjáért ugyanannyit kapott az államtól- szabad felhasználásra. Ezt a "behozást" évente a sajtóban közzétett hirdetésben "dokumentálta." Már akkor röhögő (vagy inkább síró) görcsöt kaptam, amikor ilyeneket olvastam: 1 db írógép 1200 dollár, meg hogy: személyi számítógép 3000 dollár, stb. Hogy az Amerikában, leértékelve, kiárusításokon összeszedett kacatokért (ha egyáltalán ideérkeztek és nem csak a számlák utaztak) mennyit fizetett ki a magyar állam a mi pénzünkből Soros úr alapítványának, azt csak a "középeurópai egyetem" közelebbi megtekintésekor értettem meg. Soros úr az átverés nagymestere, persze nagyon ügyes ügynököket talált, az egykori szabad-népes, vért fröcsögő, sajtócézár Vásárhelyi úr személyében, hogy más dörzsölt ügyvédekről már ne is tegyünk említést. Antall még idejében véget vetett a nagy aratásnak, de hogy azóta mennyi volt az alapítvány bevétele a mi zsebünkből az MSZP-s SZDSZ-es éra alatt, azt csak a mindenható tudja. Mindenesetre a SZDSZ kampányára még futotta. Az, hogy ez a húzás ilyen rosszul sült el, azt jelzi: Soros úr is tévedhet. Szerencsénkre ő is csak ember.