f_zsolt_01 Creative Commons License 2020.11.02 -1 0 86937

Tibor, sokmindenki akarja a saját dolgait patináns köntösben eladni. Fiatalon először a karate, all-style karate volt a nagy kedvenc, amikor megnéztük a Bruce Lee filmeket, jött a kungfu, kungfu-karate klub. Minden volt :D, kell az embereknek a misztikum.

Nemrég olvastram egy cikket a jógáról:   https://telex.hu/eszkombajn/2020/11/01/joga-eredete-svedtorna-india-svedorszag?fbclid=IwAR00C0UWoWUvm78DhpP5Wtg-PmhtYFinwiK-ia19HUj1mFomWE7jSA0tKAQ

 

Én anno Yesudian és mostanában (vagy 10 éve) Iyengar könyveit olvastam, illetve régen Weninger Antal könyveivel kezdtem. Mondanom sem kell, hogy nekem Weninger Antal gondolkodása állt hozzám legközelebb. Viszont furcsa volt a telex cikkét elolvasni, nem tudom, hogy ez fakenews -e vagy sem, de tény hogy az Anti bácsi könyveiben volt vagy két maréknyi gyakorlat, meditáció, légzés és itt be is fejeződött a dolog. Nekem sokkal szimpatikusabb az, ha valaki előáll, hogy nézzétek fejlesztem a rendszerem itt állok, tesztelem, jól működik , jó elvek mentén van összerakva, nem csak én tudom megcsinálni, amit megmutatok, hanem a tanitványaim és azok tanítványai is. Ez  ér annyit, mint "Én nagymester vagyok, két fekete övem van 20 dannal, nekem hiszel, vagy a szemednek?"

 

 

 

 

Előzmény: Szebényi Tibor (86924)