pkio Creative Commons License 1999.08.30 0 0 92
Kedves Decibel!

"ironikus módon az Ószövetség tökéletlen részeire akarja felhívni a figyelmünket. Azokra a részekre, amelyet én is úgy jellemeznék, hogy tocsog a vértől, erőszaktól hemzseg, túlteng benne a nacionalizmus és
az embertelenség."

En semmi olyan dolgot nem olvastam a "muveknel" amelyekre az oszovetsegi Istenkep tokeletlensegere utalna. A "Disznotakaro" nem lehet ez, mert eleve tisztatalan allatnak szamitott a diszno . Az amit leirsz az oszovetsegi zsido nep gonoszsagairol tokeletesen igaz: nepirtas, atkozodas, verengzesek, hazassagtoresek, nacionalizmus, arulasok. De ez semmit nem von le annak az Istennek a nagyszerusegebol, tokeletessegebol, amit direkt modon megismerhetsz a 10 parancsolatbol, a profetak konyveibol, illetve a legtobb zsoltarbol (van nehany atok is de nehogy mar 3 zsoltarbol altalanositsunk a Zsoltarok konyveben talahato 143 Zsoltarra).
Az oszovetseg lenyegi uzenete nem Isten torvenyeit athago zsido vezerek tokeletlensege, hanem Isten embereinek, es a zsido nepnek Isten fele valo kozeledese, illetve a SZABADITO (Messias, Emmanuel, stb..) varasa. Aki az Oszovetsegre nem igy tekint lehet, hogy ismeri manualisan, de szellemi uzenetet nem ertette meg.

" Ha Te ezeket a sorokat azzal a legyintéssel intézed el, hogy a tízparancsolat tiltja az ölést és ezzel minden rendben is van, akkor a Te keresztény látásoddal valami nagy baj van. Te vagy az, aki nem veszed észre az Ószövetségben a kiválasztott nép jogát a gyilkolásra, Te vagy az, aki az embertelen átkozódó zsoltárokat véded, Te vagy az, aki a babiloni csecsemők falhoz csapkodását szentesíted. "

Eszem agaban nincs a csecsemogyilkossagokat vedenei, a gyilkolasokat, meg a tobbi gaztettet szentesiteni, csak valahogy nem ezt latom jellemzonek veled ellentetben, biztos nagy gondok vannak a "kereszteny latasommal", de fejlodokepes vagyok ;-) . David kiraly is bunbanatot tartott a paraznasaga utan:-) . En Izajast , Ezekielt, Jeremiast, a Bolcsesseg konyveit ajanlanam, nem pedig a tortenetei konyveket, ahol szuksegszeruen feljegyzesre kerultek az adott kor esemenyei, kiralyai, esemenyei (a tortenelem konyvek is altalaban errol szolnak, csak nem jellemzo a szerzoknel az elkotelezett Istenhit)

""Azt mondod, az Ószövetség az előképe az Újszövetségnek, az Újszövetség lesz a kiteljesedése az ószövetségi Isten képnek. Ez a legfontosabb állításod, amely alapjaiban nem így igaz. A tudomány, a teológusok kutatásai bizonyítják, hogy az újszövetségi Isten kép már régen az Ószövetség világa előtt létezett. Ékírásos táblák ezrei bizonyítják, hogy a jézusi tanítások ősrégtől fakadnak, az általunk kritizált Ószövetség részekben megnyilvánuló ószövetségi Isten kép csupán egy zsákutcája az istenhitnek."

Az akarod allitani hogy az Ujszovetseg tanitasa meg az Oszovetseg elott letezett. :-0 ? Kik, es milyen teologusok allitjak ezt? Hol van megirva az Oszovetseg elott az hogy " mert ugy szerette Isten a vilagot, hogy egyszulott fiat adta erte, hogy mindaz aki benne hisz el ne vesszen, hanem orok elete legyen", vagy "En vagyok az Ut az Igazsag es az Elet, senki nem juthat az Atyahoz csak altalam", "En vagyok az Elet kenyere, aki eszi az En testemet, es issza az en veremet me'gha meghalt is elni fog" stb, sot amikor a zsinagogaban felolvasasra kerik fel es "Az Ur lelke rajtam, hogy oromhirt vigyek a szegenyeknek, szabadulast a foglyoknak…." Felolvassa Izajas profeciat, csak annyit mond a felolvasas vegen, hogy ma Beteljesedett az Iras. Azt hiszem a bibliaismereteddel sulyos gondok vannak kedves Decibel, ha Te az Oszovetsegi Istenhitet zsakutcanak allitod be.
Mifele ekirasos tablak ezreit emlegetsz?
Udv:

Pkio