BELABACSI Creative Commons License 2020.10.31 -2 10 205924

Okoska! Mit nem lehet azon érten, hogy az Újpestnek szurkol, a makinak nem. Nem azért mert négerek vannak benne, hanem mert nem szereti az állami pénzekből fenntartott, 90%-ban agrárproli szurkolókkal bíró, állandóan itt kötekedő fajtájukat a maiknak.

 

Tudod én is szurkoltam a hatvanas évek végén, a hetvenesek elején a maiknak. Őszintén mint magyaroknak, mikor nemzetközi kupában indultak. Míg egyszer egy falusi nyaraláson, az agronómus nagybátyám egyik beosztottja és paraszt gyökér barátai, azt nem találták mondani, kit érdekelnek a Dózsa sikerei, inkább ne lennének, mert utálják őket. (Maki „szurkolók” voltak, aki soha nem látták a makikat, csak nagy ritkán a kultúrban, ha bekapcsolták nekik a tv-t. De mégis annyira utálták a magyarokat  akik nem olyanok mint ők, hogy ilyeneket voltak képesek mondani, ha sokat ittak. Igaz az is, hogy a részeg ember őszinte.) Nem voltam tizenkettő, mikor rájöttem, lehet utálni más magyarokat, csak mert nem makik. Na, azóta ez kölcsönös, bár én nem utálok senkit, legfeljebb lenézem a spenót fajtátokat vagy inkább annak a 90%-át, éppen olyanokat akiket te is képviselsz. De nagyon mélyen lenézem. Erre csak egy plusz, hogy már nem is magyar a csapatoptok. Ezért azt számon kérni, hogy valaki nem szurkol a magyaroknak, ha a maiknak nem szurkol, idiótaság. Én soha nem kértem, hogy szurkoljatok nekünk és mást se ismerek aki valaha kérte vagy reklamálta volna. Szégyellném is magam, ha valaha ez gond lenne nekem.

 

Nem hiszed, hogy ezt felfogod, nem is neked írtam, csak neked címeztem. Te csak nyomulj szántóvető, akkor nem lesztek Magyarország legutáltabb társasága! Biztos.

 

Előzmény: novellista dózsás (205923)