Pulmy Creative Commons License 2020.10.30 -1 3 73010

Megfogott Görbeország. A múlt héten értünk a végére a kéknek  a Cserhátban. Nagy esők után értünk ide,úgyhogy a dagonya újból adott volt. Mint minden cserháti túránk ez a két nap is igazán élvezetesre,élménygazdagra sikeredett. Kellettek is a pozitív élmények,mert mindegyik túránk során kifogtuk a "jót". Összességében azonban egyik kedvenc tájunk lett a palócok földje,megértem miért itt kanyarog egyik leghosszabban a kék.

 

csak pár benyomás a többi élmény,fotó itt található,fogadjátok szeretettel.

 

- Hollókő: mint minden felkapott hely ez is túl van dimenzionálva sztem. Már itt is kezdi felütni a fejét az igénytelenség ,kinai cuccok is megjelennek. A lehúzás szaga mindenütt. A parkolás külön megér egy misét. Óránként 400  Huf,egész napra 1500.-  Igenám,de a napi jegy megvételéről nincs kiírva semmi infó(vagy csak én voltam balfék) Naívan elinditottam telón,gondoltam számolja a rendszer. Aztán az erdő mélyén a felismerés mikor sivít az okos,hogy lejárt az idő korlát. Az általában mindenhol több mint 2 óra-itt annyi. Indul újból az sms. ez még 2x megismétlődik. Parkoltunk vagy 2500-ért délután kettőig. Kiakadtam,reklamálni értelmetlen,fizess paraszt. Persze lerakhattam volna a gépjárművet máshol is....

 

-Malom-völgy:   szokásos óriás dogonya,cuppogás. Ilyen sárdagasztásra csak egyre emlékszem Piliscsév után,de az csak pár száz m.volt,ezt ismeritek mindnyájan. Isten bizony kezdem élvezni a saraskodást, van annak is valami bája.

 

-Rimóc: csak szuperlativuszokban lehet említeni. Ajánlom mindenkinek az önkormányzati szállásokat,jó a közlekedés is ide,kocsival is csak pár perc a kék.

 

- Tepke és a Vulkáni-Cserhát gerince: csoda csoda után,felejthetetlen panorámák etc...

 

-Négyfenyő menedékház:  még csak nem is hallottam előtte róla,talán a f@szbúúúúkon említette valaki pár hete. Csodálkozom,hogy senki sehol nem említette,nem írt  róla Pedig ha jól tom mindig erre vitt a nyomvonal és el sem lehet nézni ezt a remek pihenőt,annyira szembe tűnő. Bár tavaly lett felújítva,de előtte sem lehetett rossz állapotban

 

-Szentkút_ megfog,átjárja az ájtatosság még a kevésbé hívő embert is.Bár az egyház gazdagsága itt is tetten érhető és elgondolkodtat.

 

-Mátraverebély,Pásztó: pusztulat,megállt az idő még a fejlett Pásztón is..

 

-Közlekedés: Uzsgyiztunk,Ikaruszoztunk  ezek mindent vittek.

 

folytatás Bükk,Zemplén és még egy kicsi Cserehát.....