ccsa Creative Commons License 1999.08.29 0 0 52
Jelentem megjottunk a buvarkiruccanasrol. Pocaklakom es en is jol vagyunk, ugy tunik elkerultuk a nyavalyak osszeszedeset a kolcsonneoprenbol. Viszont a csuklomat szetmarta valoszinuleg valami tengeri rozsa. Ha valakit erdekel a hely Krk szigeten irjon emilt. Elozetesen annyit, hogy szallas lakokocsikban, kozos zuhanyzo, konyha. Napi 4 tura, ha az idojaras engedi Zodiaccal, ha nem kocsival a sziget olyan reszere, ahol eppen jo az ido. Palack kolcsonzes/toltes 15 l palack 9 DEM, ha hajoval mesz veluk, akkor 15 DEM es benne van a palacktoltes. Szerintem ezek jo arak. A repertoar: 2 roncs es szamtalan koral fal es szirt, barlang. A latotavolsag 12-20m kozott, atlagos. A viz minosegerol csak annyit, hogy egy Glavotok nevu helyen nehany meterre a parttol, kismelysegben 10 cm-es csikohalak legelesztek. Szezon majus kozepetol oktober kozepeig.

Voros-tenger:
szerintem, ha mar eljutsz oda, erdemes legalabb ott helyben egy gyorstalpalo tanfolyamot elvegezni, hogy 5-10m lemerulhess, mert csodas dolgokat latni. A ferjem nehany eve 11 tekercs gyonyoruseggel tert haza onnan. O Hurghada es Safaga nevu helyeken volt.
Ha csak a partrol akarsz snorkelezni, akkor azert eleg keves a latnivalo, vagy jol kell szallodat valasztani :))))
De kineztem neked nehany kis melysegben is latvanyos helyet a RED SEA DIVER'S GUIDE-bol, ime:
1. Eilat, Coral Beach, 6m-ben mar szep dolgok vannak, partrol elerheto
2. Eilat, Dolphin Reef, errol mar volt szo
3. Taba, partrol elerheto, mar 1m-en is latvanyossagok.
4. Marsa el Muquabila, egy egesz partszakaszon, sok latnivalot iger 3-6m kozott
5. Ras Burka, zatonyos part szakasz, 1-6m is szep

Eilat kornyeken ennyit talaltam, ha meg erdekel irjal emilt.