Zkt1 Creative Commons License 2020.10.29 0 0 75193

Ja sajna van néha. Meg a legdurvább az ilyen kis hirtelen 1-2mp-es, pláne oda-vissza-oda-vissza .... Na az b-ssza el a dolgokat ...

Errefelé vannak ilyenek:

https://budapestkornyeke.hu/folyamatos-aramkimaradas-miatt-sokan-megszivtak-a-csepeli-agglomeracioban/

"betettem ide a linket"

Ha a jól látom direktbe van kötve napelem árama egy fűtőszálra. Magyarán 1:1-ben amit megtermelsz kerül bele. Ez egy működő megoldás, bár nem ideális (ha nincs szaldó, akkor opció).

Másik fórumon beszéltem sráccal akinek 5kWp-s rendszere termel annyit, hogy kis házat 0-ra fűti egyszerű fűtőtestekkel (az is 1:1)

Fűtős légkondival (4:1) kb 4x annyi hőt tudsz termelni ... azaz 1/4 áramot fogyasztasz el ugyanannyi meleghez.

Nekem is van aggregát (inverteres, hogy ne csapja ki TV-PC tápját), felejtsd el.

1, hangos mint áááááálat.

2, el kell indítanod

3, ki kell építened ház rendszeréhez csatlakozását (mert ugye nem hosszabbítózol nyitott ajtóval, és nem öngyilkos kábellel dugod rá a ház rendszerére -ahol a villa rész ráz-)

4, le kell választanod házat szolgáltató rendszeréről

5, és annyi de annyi manuális meló és copás ... és mondtam már hogy piszok hangos? Hajnal 2-kor elindítod, nem alszik tovább az utca.

Előzmény: peterch (75191)