Tibisapa Creative Commons License 2020.10.29 0 0 topiknyitó

 

Kaptam egy régi film- és dia szkennelőt csupaszon. Magam bütyköltem hozzá filmvezetőt, szoftwert letöltöttem az Internetről. Alapjában működik, CSAK : a tartozékok listájában szerepel egy TV-kábel, de nincs róla kép. A készüléken van hozzá egy 2,5-ös Jack aljazatnak látszó nyílás. Milyen lehet az a TV-kábel, miféle csatlakozók lehetnek a kábel végein ? Az egyik végén egy 2,5-ös Jack dugó lehet, csak vajon hány pólusú ? A másik végén gőzöm sincs miféle csatlakozó lehet. A készülék leírásában, használati utasításában, szó sincs a TV-hez csatlakozásról, de akkor minek a TV-kábel ?
A számítógéphez rá tudtam csatlakozni egy USB kábellel, egyik végén USB-2 a másikon Mini USB. De ebből kettőt kell használjak.
Ugyanis az egyikkel csak tápfeszültség megy a készülékbe és így szkennelni tudok a készülék memóriájába meg a behelyezett SD kártyára. A másikkal meg csak a szkennelés eredményét, a kapott képeket tudom beolvasni a számítógép memóriájába. A két kábel külsőleg semmiben sem különbözik de a fentiek szerint mégsem egyformák. Mi lehet a különbség ? Milyen lehet az az USB kábel amellyel mindkét műveletet működik : szkennelés és képek beolvasása ?
Bármilyen választ megköszönnék a fenti kérdésekkel kapcsolatban!

Tibisapa.