annyi baj legyen Creative Commons License 2020.10.29 0 3 73005

Nekem a statisztikából a hét kutyatámadás tűnt fel.
Vagy vonzza a támadó kedvű kutyákat, vagy mást értünk kutyatámadás alatt. Nem követtem a blogot, így nem tudom, hogy hol történtek a támadások és milyen jellegűek voltak , ha az AK-n, arról nincs tapasztalatom, de a másik kettőn megtett 60-70 túranapra visszagondolva egy kutyatámadásom sem volt. Olyan már igen, hogy kinn volt az utcán a kutya, megugatott, és esetleg jött is utánam húsz métert, de az nem kutyatámadás szerintem.
Nálam ilyen esetekben mindig az vált be, hogy egyenletes tempóban elmegyek a kutya előtt, nem forgolódok felé, nem hadonászok, de nem is gyorsítok fel, a kutya azt érezze, hogy nem fogok az ő privát területére menni, de nem azért, mert tartok tőle, hanem mert nem akarok. Becsületből ő ugathat, ha akar, az nem zavar :)
Ez bevált már villanypásztor alatt kibújt kuvasztól kezdve Somoskőújfalui romházból előbújt staffinál is.
Ha egy kutya mindenáron verekedni akar, az nem fog előtte úgysem körbeudvarolni, hanem rohan, és mar, ebben az esetben úgysem tudsz előre felkészülni, a  többi eset meg nagyrészt metakommunikációval lerendezhető.
Persze, úgy is viselkedek, hogy ne legyen oka ellenségnek tekinteni, nem kopogok a túrabottal a betonon, nem hangoskodok, nem állok meg a porta előtti gyümölcsfáról eszegetni.

Előzmény: AttHunter (73004)