Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.10.28 0 0 32898

Most túllépve a személyi hitelességi dolgokon, hogy Gyurcsányt meg az MSZP-t meg a Jobbikot pont úgy ismerjük, mint akik a jogállam elszánt, elkötelezett hívei, egyáltalán hogyan kezdenének hozzá?

Ott van Polt Péter, legfőbb ügyészt 2/3-dal lehet választani, választási rendszer is 2/3-os, alkotmánybírák kinevezése szintén, és még lehetne sorolni a személyi döntéseket, meg a meghatározó törvényeket. Emellett lesz egy Fidesz által megválasztott köztársasági elnök, aki kormányváltás esetén egész más szerepfelfogást fog képviselni. Meg van még több tucatnyi akna a rendszerben.

Egyébként pedig a 2/3-os törvényeket hogy akarják 50% +1 fős többséggel (mondjuk kétlem, hogy akár az egyszerű többség meglesz, de most tegyük fel) megváltoztatni? Mert ebben az esetben vagy nem fognak tudni ezekkel semmit sem kezdeni, vagy pedig a jogállam lebontásával akarják elkezdeni a jogállam visszaépítését. :)

Én a helyükben egyébként inkább a gazdasági kérdésekkel foglalkoznék, a járvány miatt itt lehet talán keresnivalójuk, az ideológiai csaták (pl szexuális kisebbségek, drogliberalizáció, stb) eleve bukottak, ezekbe jobb bele sem kezdeni, a jogállami keretek meg viszonylag kevés választópolgárt foglalkoztatnak a körúton kívül. Ezenkívül meglátjuk, mi lesz a migrációval, ha megint beindul, az kb a lottó ötössel lesz egyenértékű Orbánnak.

Előzmény: Kevin (32897)