nj Creative Commons License 2020.10.28 0 0 26267

Most úgy látom, hogy - ellenféltől függően - az alábbi összeállítás lenne a legjobb:

 

Onana - Mazraoui, Schuurs/Timber, Martinez, Tagliafico - Klaassen, Kudus/Ekkelenkamp, Blind - Antony, Tadic/Traore, Neres/Tadic

 

Martinez nálam a legfontosabb játékosok egyike, kb. ugyanúgy, mint Onana, Klaassen, Blind, Kudus, Antony és Tadic, akiknek a csapatba állítását senki - még Ten Hag sem! - kérdőjelezi meg. Kudushoz hasonlóan Martinez is ritkán veszít labdát, harcos, jó fizikumú, Blindnél biztosan gyorsabb. Ha a felsoroltak egészségesek, akkor ők fontos meccseken mindig legyenek a pályán. Remélem, lassanként Nerest is közéjük sorolhatom. Még messze van valós tudásától, de talán lépésről-lépésre javul. Még több vállalkozókedv, önbizalom kellene. Blind lassan ugyanott tart, mint a lassúsága miatt itt annyit szidott Schöne, de a középpályán kevesebb kárt okozna ez a hiányossága, amit viszont - a dánhoz hasonlóan - a játékintelligenciájával, helyezkedésével, jó passzaival kompenzálni tud.

Mazraoui és Tagliafico helyett jelenleg egyszerűen nincs jobb. Schuurs helyett újra kipróbálnám Timbert, ha egészséges lenne, még azon az áron is, hogy akkor nagyon alacsony lenne a védelmünk közepe. Bár, ha egy ekkora ló, mint Schuurs, csak úgy tessék-lássék ugrik fel fejelni, mint az első kapott gól előtt, akkor ő sem sokat ér ebből a szempontból. Ekkelenkamp azért kell, mert Van de Beek távozásával ő maradt az egyetlen vérbeli 10-es, Traore pedig az egyetlen klasszikus center (ha Brobbey-val egyelőre nem számolunk).

Promes és Gravenberch egy kicsit kiesett nálam a pikszisből, de azért csereként használhatók. Klaiber soha be sem került a pikszisbe, nekem úgy tűnik, hogy ő is az Alvarezek, Marinok sorába tartozik. Utrecht szint. És, persze jöjjenek a fiatalok: Scherpen, Rensch, Taylor, Brobbey. Nekem Taylor játékstílusra jobban is tetszik, mint Gravenberch, aki körül sokkal nagyobb a felhajtás, számomra kicsit érthetetlenül.