bispora Creative Commons License 2020.10.27 0 1 592469

Mandineres hír: "A 444-hez igazol Miklósi Gábor, az Index egykori főszerkesztő-helyettese"

 

Szerető, bátorító kollégák közé kerül a megfáradt harcos. Szily Laci, tacskószakértő így írt régebben leendő harcostársáról:

"Már több, mint hat éve, hogy egy szép június eleji napon megrázó riportot élesített az Index ügyeletese. (Oké, egészen pontosan éjfél után pár perccel történt a dolog.) Miklósi Gábor a Hétes nevű ózdi cigánygettóben töltött több napot, abból az élményanyagból írta a cikket. Ami hiába volt kőkemény, érzelmes, ügyesen strukturált és jól megírt cikk, a zárómondata miatt lett örökbecsű. Néhány rövid szó miatt! A patetikus zárlat a maga keresetlen egyszerűségében akkorát próbált facsarni az olvasó könnyzakcsóin, hogy a hatás azonnali és elsöprő volt, csak éppen ellenkező irányban:
Valahol megint felsír egy gyerek.
Nyerítve olvastuk fel egymásnak a Csodás Zárlatot, egymás vallát csapkodtuk az örömtől, aztán mindenki lenyugodott, de a tökéletes sorrendbe fűzött szavak velünk maradtak."

 

https://mandiner.hu/cikk/20201027_a_444_hez_igazol_miklosi_gabor_az_index_egykori_foszerkeszto_helyettese#commentanch9626424