Gyenyi Creative Commons License 2020.10.26 0 0 26256

"csak azt akartam érzékeltetni, hogy te, mind drukker elfogult vagy, de őket nem befolyásolják az érzelmek"

Én meg csak azt akartam mondani, hogy a BL-ben velünk kapcsolatban a legtöbb meccsen, veled együtt tévedtek. Szinte félek, hogy a dánok ellen mi leszünk náluk esélyesek.

Milyen alapon lehet egyáltalán esélyeket számolni? Mit néznek ezek az irodák? Illetve min van a hangsúly? A játékosok FIFA pontjain? Abban nem hiszem, hogy rosszabbak vagyunk. Az idei idényen? Többet ér a dánok elleni győzelem, mint egy roppant peches vereség a Liverpool ellen? Csak az eredményt nézik? A bajnokságban való szereplés mennyire számít? Utolsó két meccsünk 6 pont 18:1, nekik 0 pont 2:7. Ez tehát biztos nem számít, ami elfogadható. A tavalyi eredmények? A BL-ben mi 10 ponttal kiestünk, ők egy nem erősebb csoportban 7 ponttal továbbjutottak. Ez jobb? Az előttünk végző Chelseat a Bayern verte ki, míg a Valenciát maga az Atalanta. De a két meccs alapján mi is kivertük volna őket. Az olasz bajnokság 3-ik helye többet ér, mint a holland elsője? Amikor legutóbb találkoztunk az olasz bajnokkal, akkor mi voltunk jobbak.

 

" a BL-ben ettől a csapattól idén még nem várható el, hogy megelőzze a Liverpoolt és az Atalantát. De a 3. hely az reális."

Szerintem ez a csapat jobb, mint a tavalyi volt. Schuurs, Klaassen, Antony, Gravenberch, Mazraoui nagyon jó erősítések. A Klaassen, Blind, Gravenberch középpálya nagyon jó. Jobb volt, mint a Liverpoolé. De más, mint a tavalyi legjobb Van de Beek, Ziyech, Martinez volt. Jó lenne egy Promes tavalyi formájában, de az Antony, Tadic/Traore, Neres/Tadic csatársor is jó. Tadic kezdi visszanyerni 2 évvel ezelőtti formáját. És akkor még nem is említettem Kudus-t, aki tavasszal még jobbá teszi a csapatot. Szép lenne, ha ezt a BL-ben tehetné. Holnap növelhetjük ennek esélyét. Ha pedig kikapunk, akkor az összes többi meccset meg kell nyernünk! Mert ezt a Liverpoolt le kell tudnunk győzni!

Remélem, nem tért vissza a De Boer BL idényeire jellemző pechsorozat. Bár tavaly novembertől már nagyon pechesek voltunk, és eddig vagyunk is. Hiszen szerdán is. azok voltunk. De még így is, Kudus és Antony nélkül is nyernünk kellett volna. És talán nyertünk is volna, ha Ten Hag Promes helyett Ekkelenkampot küldi be. Mert az lett volna logikus.

 
Még a tavalyival való összehasonlításhoz valami. Lehet, hogy Traore személyében van egy jó középcsatárunk. Ugyan még csak egy meccsen volt jó, de remélem, ezután sokat fog játszani. Bajnokikon, és remélem a dánok ellen is, ő lesz a középcsatár. Szombati jó játéka után viszont nagyot csökkent annak az esélye, hogy Brobbey aláír. Eddig bízhatott abban, hogy mivel Traore idén még semmit sem mutatott, nő a nyomás Ten Hagon, hogy őt is próbálja ki. Az 5 gól, 3 gólpassz után ez már valószínűtlen. Pedig még mindig lehet, hogy Brobbeyban több fantázia van. Így viszont nincs nálunk jövője. Persze, Ten Hag képes lehet ezután is Huntelaart és Labyadot játszatni Traore helyett, de ennyire csak nem hülye.

 

Azért nem bírom ki, hogy ne idézzelek: "ha kifogunk egy jó napot (a Liverpool meg egy rosszat), akkor egy döntetlenre esetleg jók lehetünk, többre nem."

A Liverpool nem volt rosszabb, mint utána szombaton a bajnokságban, ezért talán jobb lett volna így fogalmaznod:
"Ha Kudus és Antony nem játszhat, Ten Hag pocsékul cserél, és kihagyjuk helyzeteinket, akkor döntetlen lesz, ha pedig segítjük őket egy öngóllal, még, ha nem is szolgálunk rá a vereségre, kikapunk." Igaz meccsértékelésedben te is azt mondtad, hogy nem érdemeltünk vereséget. Ezért jobb, ha nem jósolsz ilyen kategorikusan. De ezt már többször javasoltam, és nem akarsz rám hallgatni. :)

Előzmény: nj (26254)