RnD Creative Commons License 2020.10.25 -3 6 495

 

MTK--Siófok: 33-31 (16-15)        október 14.

 

 

ELSŐ FÉLIDŐ

 

 

Pena szerzett labdát és indulásból gólt: így kezdődött a meccs, de aztán az MTK percei következtek. Zácsik kétszer, Marincsák Niki és Szekerczés Luca egyszer-egyszer talált be átlövésből, a siófoki játékosok nem léptek ki faultolni őket, vagy csak jócskán elkésve. Pelczéder labdaszerzését követően Azari Fruzsi indulásból is eredményes volt, ezután Bent Dahl időt kért (7. perc 6-2). Beállt ballövőnek Kobetic, a játék viszont belemenéssel folytatódott (vdH), ebből újabb MTK-gól lehetett volna….ha Győri Barbi indítása pontos (de elmérte nagyon, Pelczéder már a kilencesnél járt, mégis előtte három méterrel ért földet a labda).

 

Utána Azarit kiállították mert a nyakánál fogva védekezte le Aoustin-t (aki erre persze eldobta magát…) Emberelőnyben Kobetic betörésből baloldalról, vdH jobboldalról betalált, Marincsák Niki középről kilenc méterről talpról próbálkozott egy lepattintott labdával, nem akármilyen lövés volt, de nem sikerült, és ebből rendezetlen védelem ellen Aoustin lőtt gólt a siófoki balszélről. Ekkor Vova is kikérte az első idejét (10. perc 6-5)

 

Ezután gyorsan követték egymást a gólok itt is ott is: Azari szélről a rövidbe, Jezic jobbkettőből a vonalról, Szekerczés Luca középről 9 méterről átlövésből, Azari labdaszerzés után indulásból volt eredményes, az őt inkább csak végigkísérő Kobetic-et ráadásul ki is állították, mert egészen minimálisan odanyúlt a lövőkezére (még az sem biztos h elérte...) A Siófok lehozta a kapusát, de ez nem sokat ért, Pena átlövését kilenc méterről Győri Barbi könnyedén elkapta, és ebből aztán Zácsik rendezetlen védelem ellen betörésből még könnyedébben talált be (a nyolc méterre kilépő Tomori csak nézte, ahogy elrobog mellette a kapu felé…)

 

Az MTK ezzel ismét előnybe került (15. perc 10-7). Az ellenfélnél Kiss Niki állt be átlövőnek jobboldalra, és a Siófok védekezése máris látványosan feljavult (Niki azzal kezdte h levédekezte a labdával induló Pelczédert egy-az-egyben kilenc méteren, és ezzel máris megakadályozott egy hazai gólhelyzetet…) Tomori is összeszedte magát valamelyest és sikerrel blokkolta Zácsik középről kilenc méterről  elengedett nem túl erős átlövését, amiből Such Nelly indulhatott, de ő aztán a labdát ziccerből a felső kapufára pattintotta.

 

Ekkor lépett pályára Pál Tamara (még mindig 10-7-nél a 17. percben). Az ő beállásával a játék felgyorsult, de az MTK ebből nem jött ki jól:

 

--Zácsik nem igazán előkészített átlövésébe Kiss Niki bele tudott nyúlni, így a labdát Eckerle gond nélkül megszerezte, és rendezetlen védelem ellen Jezic könnyű gólt lőtt a vonalról (Azari és Pelczéder volt a két védő mellette….) (10-8)
--a középkezdés után Pál Tami megindult előre és b3 kilenc méterről Kobetic és Tomori plusz a köztük zárni próbáló Dakos fölött akart talpról lendületből gólt lőni, úgy h Kiss Niki oldalról még lökte is közben, ez a lövés persze elakadt a blokkon, ebből Eckerle indította Such Nelly-t elöl, aki most már nem hibázott (10-9)
--ezután Szekerczés rontott el egy keresztpasszt középen, ebből Aoustin indult és lőtt gólt (18. perc 10-10)

 

Alig több mint egy perc alatt odalett az MTK három gólos előnye. De ez még semmi mert…

 

--Szekerczés jobbszélre adott labdát, túl mélyen, ezt Azari nem tudta elkapni, ebből most nem lett gyors siófoki akció, de Kiss Niki felállt fal ellen is betalált átlövésből (10-11)
--Szekerczés lövését Tomori blokkolta ebből Aoustin indulásgólt lőtt megint (10-12)
--Szekerczés kilenc méterről szuper assziszttal - pattintott labdával -  megjátszotta b2 vonalon Dakost, aki a ziccert a kapufára lőtte.

 

Még egy gól a vendégeknél már háromgólos előnyt jelentett volna, de fordult a kocka. Most a hazaiaknak sikerült blokkolni egy lövést, amiből Pál Tamara lőtt indításgólt (nem is könnyű helyzetből, mert hat méteren a lövés pillanatában oldalról eléje lépett Niombla, de ez őt nem zavarta…) Majd Jezic ziccerét védte Győri Barbi, ebből is gyorsan MTK-gól lett (Tami adott faultból egy nagyon jó passzt a középen kilenc méteren érkező Zácsiknak, aki aztán átlövésből nem kegyelmezett). A jv-k kétszer is vonalat fújtak be Such Nelly-nél (a második esetben ki tudja miért…), Zácsik lőtt egy újabb átlövésgólt, majd Niombla lépte el az akciót elöl, ebből Tamara indult meg újra, és ahogy kell, rendezetlen védelem ellen baloldalon betörésből a kapuba bombázta a labdát (25. perc 14-12). 

 

Most már az MTK támadhatott a háromgólos előnyért, de Szekerczés próbálkozását középről Eckerle védte. Nem sokkal később Zácsik százszázalékos helyzetből hat méterről a kapusba lőtte a labdát, de a kipattanót jobbkettőben Azari vette fel és ő már nem hibázott (28. perc 15-13).

 

Két és fél perc volt hátra a félidőből és ismét őrült tempóban követték egymást az események:

 

--Kobetic lőtt gólt felkanyarodás után jobboldalon a vonalról (15-14)
--gyors középkezdés után Pál Tami nyílegyenesen felhozta a labdát hét méterig és onnét lendületből rögtön kapura is lőtte, de most nem tudott bemenni a hatosig, mert ellépte volna, így a lövést a két középső védő között nem tudta jól helyezni, Eckerle védte, ebből Aoustin indítani tudta elöl Böhmét, aki jóval könnyebb helyzetből persze betalált (15-15)
--viszonylag hosszabb MTK-támadás végén Tami b3 9 méterről éppen passzolt volna jobboldalra, amikor Tomori kilépett elé és ugyanazzal a lendülettel vállon és nyakon vágta, a passz ezért pontatlan lett, Penához került a labda
--Pena meg is indult vele, és a félpálya után nem sokkal előre akarta adni Aoustin-nek, de előtte 8 méteren a visszafutó Szekerczés lehalászta az átadást
--ezután Zácsik felállt fal ellen átlövésből talált be (16-15) majd
--rendezetlen védelem ellen Pena találta meg középről - nem akármilyen passzal - Aoustin-t balkettőben, de Aoustin ziccerét Győri Barbi védte.

 

16-15 a félidő

 

Gyors, változatos játék, néha szélvészgyors tempó, nem kevés technikai hiba, de izgalom és szép megoldások egyaránt jellemezték az első félidőt. A Siófok védekezése a tizedik perc után feljavult, ehhez kellett Kiss Niki illetve középen az ellenfél lövéseit többször is jól blokkoló hármas védők. Indulásokból Aoustin nagyon jól, Such Nelly kevésbé jól értékesítette a helyzeteit. Felállt fal ellen Kobetic néha ellenállhatatlan volt, hosszabb időkre viszont teljesen eltűnt. Az MTK-ban Zácsik Szandra, Pál Tamara és Azari Fruzsina jó formában játszottak, Szekerczéstől két gólt és több technikai hibát is láttunk, balszélen Pelczéder egyáltalán nem kapott labdát és beállóban Dakos is csak kettőt, a többi passz nem volt pontos. Az MTK kispadja jóval rövidebb, ezért a szünet után érdeklődéssel vártuk hogy egy átlövő, egy irányító és egy szélső jó játéka elég lesz-e a győzelemhez.

 

 

 

MÁSODIK FÉLIDŐ

 

 

A második félidő Zácsik bizonytalankodásával indult: blokkról a kapu fölé lőtte a labdát, aztán nem tudott elkapni egy passzt középen, majd Pena lőtt róla egy gólt talpról hét méterről. Nem sokkal később b3 11 méteren kapta volna a passzt, de Tomori ezt elővételezve hirtelen kiugrott rá, faultolta,a labdát elsodorta…majd megállt és visszafordult, valószínűleg a jv-k jelzésére várt….De ők általános meglepetésre nem fújtak szabaddobást hanem tovább engedték az akciót, amiből aztán Snelder annak rendje és módja szerint gólt is lőtt (17-19). Zácsik a földön maradt, hosszabb ideig ápolták majd lejött a pályáról, még akkor is a fejét fogta…

 

Mindez a 34. percben történt és nem tűnt jó előjelnek az MTK szempontjából. Volt már olyan, amikor néhány hiba után Zácsiknak annyira elment a kedve a játéktól hogy egy faultot követően hosszú ideig vissza sem állt, igaz erre most nem volt lehetősége, mert a cseréjét, Gerháth Fannit ma nem is nevezték. Beállt helyette Pál Tamara balkettőbe, ő és Marincsák Niki összehoztak egy klassz húzást balszélre Pelczédernek (aki ebből lőtte egyetlen gólját a meccsen) majd Tami kétszer is betalált, egyszer a jobbkettes védőt kívülről kerülve, kiszorított helyzetből de nagyon pontosan helyezve a labdát (38. perc 20-20). Ekkor történt h Marincsákot kiállították – Kobeticet faultolta középen – és visszajött helyette Zácsik Szandra. A kiállítás nem jött jól és Zácsik újra beállítása sem, mert még mindig maga alatt volt, jó ideig inkább csak a helyét kereste a pályán. Pál Tamarát ráadásul lehozta Vova (őt most is a végjátékra tartalékolta).

 

Így azonban megint a Siófok percei következtek, Simone Böhme két perc alatt három gólt is lőtt (kettőt jobbszélről, egyet a saját térfélről üres kapuba). Kétgólos siófoki előnynél Tomorit kiállították (22-24) de az MTK ezzel sem tudott mit kezdeni, Szekerczés és Zácsik hiába próbálkozott lövésekkel, Marincsák meg akkor passzolt oldalra amikor ott nem volt játékos, igaz, utána Pena is elrontotta a passzt egy indulásnál…Ebből Marincsák Niki azonnal ellenindult és félpályáról szuperül előre adta a labdát a túloldalra Juhász Eszternek, aki azt rögtön be is vágta a kapuba. Ez a lendületes akció óriási lelkesedést váltott ki a kispadon és új erőt adott a hazaiaknak, bár még így is hátrányban voltak… (46. perc 23-24)

 

Tomori lőtt középről hét méterről egy lépésből Zácsikról kapura, ezt a lövést Győri védte, de a kipattanó Snelderhez került, akit a kapuelőtéren belül faultolt Tuckos: egyértelmű hetes, de kiállítás is, ami kicsit szigorúnak tűnt. Ez a két perc aztán lehetőséget adott a Siófoknak arra h visszaállítsa a kétgólos előnyt (49. perc 25-27). De az MTK sem hagyta magát, Szekerczés Luca felkanyarodás és egy felugrós csel után baloldalról betalált (26-27). Alig tíz perc volt már csak hátra

 

….amikor beállt a kapuba Suba. The rest is history.

 

Suba Sára ugyanis lehúzta a redőnyt és szinte mindent védett az utolsó tíz percben (a védéseit lásd az előző hsz-ben).

 

Elöl ugyanekkor cserélte vissza Vova Pál Tamarát, ő mondjuk egy technikai hibával kezdte – elrontott egy passzt balszélre – de aztán ahogy szokta, beindult most is, először jobboldalról lőtt gólt kisodródva, a kettes védőről (28-28), majd pontos asszisztot adott Sallai Nikinek előre kilenc méterre (29-29), és négy perccel a vége előtt egy rendkívül fontos hetest is belőtt, magasan beívelve a labdát Szikora fölött a kapuba (igencsak kicentizett ívelés volt, ehhez azért kellett némi sangfroid…) (30-30).

 

Zácsik is kezdett éledezni, az első ziccerét Penáról a hatosról Szikora még ki tudta ütni oldalra, de a következő akcióból rendezetlen védelem ellen lendületből érkezve már betalált (31-30) és utána Böhméről baloldalon vonalról egy-egyezés után szintén (32-31) [Két amolyan ’féloldalas’ egy-egyezést láthattunk itt tőle, mert Pena illetve Böhme jobbról abajgatták, de baloldalon nem volt védő…]. Kevesebb mint egy perc volt hátra, siófoki időkérés után Kobetic próbálkozott középen hét méterről átlövéssel, lendület nélkül: ezt a lövést a közvetlenül előtte felugró Zácsik miatt lefelé lőtte, és nem is túl nagy erővel, ezért aztán Suba könnyedén védte (32-31).

 

Most Vova kért időt, tizennyolc másodperccel a vége előtt….a Siófok kijött emberfogásra, a hazai játékosok a felezővonalnál adták egymásnak a labdát, a jv-k hamar passzív játékot jeleztek, ezt látva Pál Tami nem sokat tétovázott, jobboldalon megindult előre a védők között - faultolni már nem merték – leütötte a labdát, kilépte a hármat, nyolc méterről nagy gólt lőtt és utána futott vissza a többiekhez a saját térfélre ünnepelni. Tamira mindig lehet számítani…(33-31)

 

 

A második félidőben hosszú ideig a Siófok volt előnyben, ezt a meccset az MTK az utolsó tíz percben nyerte meg: Szekerczés Luca egyenlített, Suba Sára mindent védett, Pál Tami hozta amit vártak tőle és a végén még Zácsik is lőtt két gólt. Közülük ketten az utolsó tíz percre álltak be (újra) és telitalálatnak bizonyult a becserélésük. De dicséretet érdemel az egész csapat, mindenki nagyot küzdött h a Siófok ne tudjon elmenni két gólnál többel, amíg aztán a végjátékban – mint egy jó filmben – jött a felmentő sereg, Vova ’beküldte a lovasságot’ ahogy az amerikaiak mondanák, és nem maradt el a diadal.