spedway Creative Commons License 2020.10.24 0 0 263796

Kiöregedtek? Én 35 évesen még azért nem érzem öregnek magam :D

Na de tényleg, én se nagyon írtam ide idén és pont azért, amit te mondasz, rengeteg minden dolgom van és idén az Indy 500-on kívül mindent felvételről néztem meg másnap vagy napokkal később, ezért sem láttam értelmét írosgatni. Egyébként drasztikusan kevesebb autóversenyt nézek, mint mondjuk 5 évvel ezelőtt, az IndyCar mellett csak az IMSA-t igyekszem követni meg néhány NASCAR versenyt nézek meg, most pl. a legutóbbi Talladegát meg rovál versenyt töltöttem le, de ott már nem vagyok képben napi szinten az eseményekkel. Le Mans-t azt persze megnéztem, az továbbra is fix program, egyébként pedig úgy felborult ez az év a vírus hisztéria miatt, hogy egy picit a lelkesedésem is ki lett ölve... nem volt Long Beach, Toronto, hát ezek a pályák már az első évben amikor CART-ot néztem hatalmas kedvenceim lettek, óriási hiányérzet van bennem, nagyon furcsa ez az egész így, nagyon remélem jövőre normalizálódik a helyzet. Pedig az idei szezon egyébként zseniális versenyeket hoz, hatalmas csaták és előzések voltak idén is, magára a versenyre szerintem nem lehet panasz. 

 

Dixon elképesztő amit megy, szerintem simán behúzza a címet a hétvégén, amivel tényleg most már a legnagyobbakkal lehet egy lapon említeni. Ja és mellesleg nem duplapontos a hétvége, khm, remélem ezt végleg el is felejtik most már. :) És még így is zsinórban 13. éve, hogy az utolsó versenyen dől el a cím (ha jól emlékszem)... félelmetes. 

 

És még egy mondat: kicsit aggódtam év közben, mi lesz a szériával, ezek a néző nélküli versenyek rettenetesen lélekölők, de szerencsére a szponzorok és gyártók bíznak Penske-ben, mert mindenki hosszabbít, marad és újak is jönnek folyamatosan. Majd a hétvége után hozom a szokásos jövő évi rajtlista spekulációt, amiben megint rengeteg konkrétum lesz már... 

 

Tegnap ugya bejelentették a 4. Penske autó McLaugh...nem tudom még fejből leírni :P, ma pedig Sato szerződéshosszabbítása is hivatalos az RLL-nél. Jimmy Johnson pedig a #48-as rajtszámmal versenyez jövőre Ganassinál és a Carvana lesz a főszponzora. Naptára még nincs, de az oválokon kívül minden versenyen indul majd, bár ez még ugye nem hivatalos. Iszonyú jó év lesz jövőre, ha végre visszaáll a rend. :)

Előzmény: NewmanHaas (263772)