Zujcs. Creative Commons License 2020.10.24 -2 4 3405

SZFE: Gulyás Gergely örül, hogy ilyen sokan tüntetnek a kormányért

 

Nem hiszi, hogy az ország ötven legfontosabb ügyében benne van a Színház- és Filmművészeti Egyetem, de jó érzéssel nézik a történéseket, erről beszélt Gulyás Gergely az Őszintén pódiumbeszélgetés sorozat vendégeként a Polgári Mulatóban pénteken este.

 

Az atv.hu cikke szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, sohasem gondolták volna, hogy egy elég belterjes balliberális klikk, az államot és a polgári kereszténydemokrata kormányt szeretné maga fölött felügyelőnek.

 

És ha jól értem, akkor azért zajlanak tüntetések, hogy a korábbi rend álljon helyre és hogy ne egy független – mindenféle állami és kormányzati befolyástól mentes – alapítvány irányítsa az egyetemet, hanem a kereszténydemokrata kormány.

Én örülök annak, hogy ilyen sokan tüntetnek értünk - fogalmazott Gulyás.

 

Azzal kapcsolatban, hogy a tiltakozó hallgatók és az SZFE mellett demonstrálók nem ismerik el legitimnek a kuratóriumot, Gulyás szerint azt érdemes megnézni, hogy a kuratóriumban helyet kapott személyiségek mennyire köthetők a művészethez.

 

Mint mondta, szándékosan és helyesen törekedtek arra, hogy olyan személyek is legyenek bennük, akik az élet más területén sikeresek.

 

Megismételte, hogy a kurátorok mind a művészeti filmvilágból, színházi világból érkeztek, és a tehetségükhöz, hozzáértésükhöz nem férhet semmilyen kétség.

 

A kormány részéről elmondása szerint a politikai munka véget ért azzal, hogy azt mondják: a felsőoktatás valóban ne az állami kebelen belül folyjon.

 

A Színház- és Filmművészeti Egyetemet, a korábbi főiskolát kívülről nézve egy korábban még a balliberálisok által is sokat bírált, viszonylag belterjes társaság uralta – tette hozzá.

https://24.hu/belfold/2020/10/24/szfe-tuntetes-gulyas-gergely-kormany/