Mozzo94 Creative Commons License 2020.10.24 0 0 12607

Köszi az infokat, nagyon jól összefoglaltad. Persze, azzal tisztában vagyok, hogy a finaszterid alapvetően nem marad sokáig a véráramban, emiatt is kell napi szinten szedni az 1mg-ot, vagyis valaki napi 0.25 vagy 0.5 mg-ot szed. A duteszterid szerintem kicsit már sok, bízok az FDA-ban, nem véletlenül csak az 1mg-os finaszteridet engedélyezték. 

 

A Propecia a hivatalos gyógyszer a hajhullásra, de viszont bármelyik finaszterid gyógyszer jó, hiszen ez a hatóanyag. Pl. én TEVA-t szedek, amit negyedelek.

 

Viszont sajnos nem tudok egyetérteni azzal, hogy a csökkentett heti bevitel megemelné a kockázatokat. Igen, nyilván a naponta történő szedés az hatékonyabb, ettől a heti 3x csak egy kicsivel tér el.

 

A hormonváltozásokkal kapcsolatban jogos, nem jó, ha folyamatos variálásoknak van kitéve, de én ennek ellenére is úgy tudom, hogy a heti 3x szedés az épphogy a mellékhatások kilövésére van kitalálva. Jópár orvost vagy személyes tapasztalatot láttam fórumokon, akik ezt a módszert javasolják probléma nélkül. Ennyi erővel az sem lehet "egészséges", hogy a DHT szintünket folyamatosan lenyomjuk napi szinten, de hát be kell vállalni ha valaki meg akarja tartani a haját.

 

NCBI-t olvasom néha, de sajnos nem nagyon találtam olyan kutatást sem olyan orvosi ellenjavallatot ami a heti 3x szedés ellen lenne. 

Előzmény: tekergo93 (12604)