robertó69 Creative Commons License 2020.10.24 -2 3 75086

Nem azért utálom a focit, mert nem szeretem (na ez jó nagy képzavarra sikeredett), hanem a gusztustalan mértékű túldotálása, favorizálása miatt. Mindegy mit, csak sportoljanak a gyerekek! A foci is nagyon jó sport. Amit arra költenek feleslegesen kidobott pénzként, abból a keretből az égig lehetett volna fejleszteni az iskolai és szabadidős sportlehetőségeket.

Szerintem óvatos becsléssel is 100 ezres létszámban futkároznak reménybeli focipalánták a szép zöld gyepen. Kis falusi klubokban korlátozott a létszám, nagyobbakban az edzőknek nagyobb a mozgástere. Egyik sport sem olcsó. Nem a felszerelés miatt, hanem a versenyre furikázás okán. Egy szint felett a klub megoldja a versenyzőinek, de addig ugye el is kell jutni.

Volt szó arról, micsoda drága felszerelés igényű a lövészet a drága fegyverek, és az űrruházat miatt. Számoltam kicsit.

Belépő szintű légpuska zsír újan  - mondjuk AR20 - 300.000.-Ft kofferral együtt. A konfekciós ruha 40.000.-Ft. Cipő 40.000. Kesztyű 8.000. sporttáska 20.000. Alá öltöző ruházat 30.000. Állvány, egyéb kiegészítők másik 30.000. Megtoldva pár kénylemi kiegészítővel, és akkor is kijön az egész fél misiből.

Ehhez képest egy tanítványunk nővére műkorcsolyázik, immár nemzetközi szinten. A korcsolyája önmagában másfél milla, és 1-2 évnél nem bírja tovább az élezést olyan használatnál.  Másik ifjoncunk nővére lovas sportot űz (díjugratás).

Saját lovak, szállító tréler, stb. A zab sincs ingyen.;-) Soroljam?

Lehet egyeseknek sírni, hogy milyen drága a lövészet, de akármilyen csapatsportban szinte minden hétvégén meccsek az ország minden szegletében, horror utazási költségekkel, mert ugye kötelező menni...

Exdinó írta nemrégen, hogy a nemzeti Lőterünk melletti  fociakadémián mennyi gyerek kínozza szombatonként a gyepet. Vidéki suttyóként elég sokszor megfordulok a lőtéren verseny, versenyeztetés, vagy tanulás okán.

Még annyi Q, Zsé, vagy XX osztályú felső kategóriás autót nem láttam még máshol olyan négyzetméter/ sűrűségben. Lehet, csak nekem furcsa, és a Pesti emberek alapból mind milliomosok, de ezt azért kétlem. Az a szülő, aki ennyit rá tud áldozni a fiára azért, hogy talán sok év múlva legyen belőle egy ...veled is csak többen vagyunk...középszerű focista, akár lövésznek is taníttathatná a gyerekét. Igaz, abból nem fog tudni megélni, mint a nulla tehetségű labdakergetéssel...

Előzmény: jkoenig (75075)