nj Creative Commons License 2020.10.22 0 0 26218

"Úgy látszik, angol klubok ellen átok súlyt minket."

Ez, egyébként, nem átok: mindhárom vereségben (Tottenham, Chelsea, Liverpool) az volt a közös, hogy nem bírtuk végig az általuk diktált iramot. Ez a Tottenham és a Chelsea ellen a meccs végi kapott gólokban jelentkezett, tegnap meg abban, hogy a fáradó játékosokkal (Gravenberch, Blind) elveszítettük a középpályát és nem volt hasonló kaliberű cserénk helyettük.

A Tottenham elleni idegenbeli meccsen is nagyon visszaestünk a végére, de akkor ki tudtuk húzni 1-0-lal. A Chelsea elleni 4-4 volt az egyetlen, amikor ez magyarázható volt a kettős emberhátrány miatt. De ott szerencsére akkora volt az addig megszerzett előnyünk, hogy nem kaptunk ki. És azon a meccsen nagyon elkaptuk a fonalat, zseniálisan játszott mindenki.

Az ilyen fizikai, kondicionális fölényt csak igen komoly technikai felkészültséggel lehetne esetleg egy-egy meccsen ellensúlyozni (ahogy a Chelsea ellen is idegenben), de az Van de Beek és Ziyech távozásával eltűnt a csapatból. Hogy a helyetteseik mire képesek, az pedig nem derülhetett ki, mert csak egyikük volt a pályán, ő is csak 5 percig. De egyelőre valószínűleg nincsenek a mostani Van de Beek és Ziyech szintjén. Majd 1-2 év múlva esetleg lehetnek, ha sok ilyen meccset játszanak.

Előzmény: Gyenyi (26212)