nj Creative Commons License 2020.10.21 0 0 26213

Nem volt ez rossz. 1 pontra bőven rászolgáltunk volna. De hát a rutinhiány, plusz a két legjobb formában lévő játékosunk kiesése és egy szerencsétlen öngól a javukra döntött. Tudom, tudom, náluk is hiányzott két kulcsember, de hát a két csapat lehetőségeit jól mutatja, hogy a másfél évvel ezelőtt majdnem összejött döntőbeli találkozás óta nekik intakt maradt a csapatuk, tőlünk meg elment De Ligt, De Jong, Schöne, Veltman, Van de Beek, Ziyech, akik akkortájt stabil kezdők voltak. Azért így is megizzasztottuk őket, nem volt ez sima. Sajnos, hiányzik egy csatár, aki a lehetőségeket kíméletlenül beveri. Nem Dolberg, mert őt simán megették volna.

 

Martinez volt a legjobbunk, jó volt Klaassen és egy hibától eltekintve Schuurs is. Onana kicsit bizonytalannak tűnt, Mazraoui váltakozó sikerrel harcolt Manéval, Tagliafico teljesítményét erősen rontotta az öngól. Blind megfelelt, Gravenberch jól kezdett, de a végére visszaesett, inkább őt kellett volna lehozni. Nares próbálkozott, voltak ügyes dolgai, de még keresi a formáját. Tadicnak volt néhány jó megmozdulása, de az esetek többségében elveszett a védők gyűrűjében. Promes igyekezett, hajtott, de még ő is messze van a tavalyi formájától. A cserék nagy részét nem értettem, Kudus Promes adta magát, Ekkelenkampot én is behoztam volna, de Labyadot viszont biztosan nem és elég lett volna csak az egyik center, bár a végén már 19-re lapot húztunk.

 

Az Atalanta idegenben is lerendezte a dánokat, ez egyrészt jelzi, hogy jövő héten nem mi leszünk az esélyesek, másrészt a 3. hely szempontjából még jól jöhet ez az eredmény.

Előzmény: Gyenyi (26212)