Káposzta Creative Commons License 1999.08.25 0 0 215
Tamska: sajna nemtom melyik merlotot szeretem igazán, az biztos, hogy szekszárdi meg száraz, de mem emklékszem ki követte el. Az tény, hogy a merlot édesebb jellegű mint pl. a Sauvignon.

Olaszoknál az olcsóbb borokra gyakran csak annyit irnak, hogy asztali bor vagy valami ilyesmiket. Ettől fuggetlenül szerintem is nagyon finom, könnyű borok. Ez után jön a Vapolicella, a Chianti, aztán a drágább borok.
Ők is gyakorlatilag viz helyett isszák, ahogy én is, ezért nálam ritkán fordul elő, hogy megveszek többezer forintért egy üveg bort és egy adott alkalommal ellefetyelem, inkább 5-10 liter Olaszrizlinget, esetleg Kékfranost vagy Rosét vagy egy 2 literes Chiantit szoktam beszerezni, és abból aztán minden nap kortyolgatok kicsit ebédre, vacsorára... Urissten, lehet hogy alkoholista vagyok?

Nem tudja valaki, hogy nálunk hol lehet kapni olyan bor-hűtőszekrényt, amit a borospincével nem rendelkező, panelban sinylődő borkedvelőnek találtak ki? Állitolag ebben hosszu evtizedekig is elvan egy üveg bor, akárcsak egy pincében.