Mozzo94 Creative Commons License 2020.10.21 0 1 12594

Saját tapasztalataim és kisebb tisztázás:

 

Kizárólag Kirkland minoxot használok 5 hónapja. Az eredményeim eddig stabilak, a hajvonalamnál babahaj kezdett megjelenni, ami folyamatosan erősödik és kissé sűrűbbnek is érzem a hajam. Mivel az arcomnál is használom, így az arcszőrzetem is sűrűbb lett, ott jóval szebb az eredmény.

 

A múlt héten sikerült finaszteridet receptre kapnom, szóval kezdődhet a kúra. 1mg minden hétfőn, szerdán és pénteken. Igaz csak 1 hete szedem, de az égvilágon semmi mellékhatás nincs. A kúrát azért kezdtem, mert habár a minox is nagy segítséget nyújt hajhullásra, ez nem akadályozza meg a kopaszodást okozó DHT hormon súlyát. A DHT a fő probléma, szóval elsőkörben itt kell kezelni a dolgokat. 

 

Úgy érzem, hogy ezek a csodálatos magyar hajklinikák (tisztelet a kivételnek) inkább démonizálják és direkt elhallgatják a tényleges gyógyszereket a hajhullás ellen és üzleti érdekből inkább a csöves mezoterápiát, lézerjanit és társait promózzák. Ugyanez vonatkozik az egész kozmetikai iparra egyébként általában, mert ha ezeket a gyógyszereket mindenki ismerné és könnyebben elérhető lenne (mint pl egyes fejlett országokban), akkor ki vásárolná meg a humbuk samponokat és hajszeszeket.