Tamska Creative Commons License 1999.08.25 0 0 204
Káposzta: nem teljesen értek egyet veled, én pl a múlt héten vásároltam a Tesco-ban (oh no!) egy palack nagyon jó minőségű bort. A Villányi bormúzeum bora, számozott palack stb. ami kell (holnapra megnézem pontosan a cimkét otthon) az ára 4999,- Huf volt. Utánajártam és egy hagyományos vinotékában 10000,- Huf fölött volt az ára. Szóval az ár azért itthon még egy szupermarketben is összefügg a minőséggel. Egyébiránt igazán nagy választékban jó minőségű bort keresve nem biztos, hogy egy szupermarketben kell körülnézni. Ajánlhatom a Szentendrei Bormúzeumot, itt ui a kiszogálás is hozzáértő (kóstolás, borvidék szerinti csoportosítás). Amit azonban a borok kategorizálásáról írtál nos azzal egyetértek. Nem ártana ui ha a laikusok is megfelelő bort tudnának választani maguknak. Ehhez lehet hasznos kiadvány a Borkalauz, de ez a könyv csak nekünk "borbuziknak" ad igazi információt. Ja és mellesleg melyik Merlot szereted? Nekem mind édes egy kicsit.

AkiD: Ja a Hilltop Neszmély és a Cserszegi Fűszeres avagy a Woodcutters White nevű boruk 1997-ban az év külföldi bora lett valamelyik kategóriában. Ez egyébként egy olcsó bor, de nagyon finom. Én pl. bodzát "érzek" benne.

A hétvégén volt szerencsém egy palack Thummerer féle 1995 -ös Egri Cabernet Sauvignon -t elfogysztanom kellemes társaságban. Meg kell mondanom nagyon jó bor (nem barrique :) ), mindenkinek ajánlom.

üdv,

T