Tegnap nem tudtam kimenni én sem, csak streamről néztem vissza néhány versenyzőt. 300-as biztos nem voltak, csütörtökön is max olyan 80-90 fő lehetett kint, sokan nem tudtak erről a versenyről vagy nem tudtak kimenni, a pálya is jó messze van igazából, sokat utaztam én is tömegközlekedéssel, hogy elérjek oda.
Julcsinak anyagerős programjai vannak és ha meg tudja csinálni az ugrásait, elég jó helyezést érhet el vele EB-n. Hármójuk közül Reginának van a legjobb ugrótechnikája de az ugrásokat meg kell csinálni és ő második pontszámban is elmarad. Ivettől szerintem nagyon kevés az, hogy a kűrben mindössze két triplát ugrott meg tisztán, az is csak a Salchow és a Toe-loop volt...szerintem sokkal többet érne, ha vissza tudná hozni az öt triplát, főleg stabil Lutz-ot és Flipet (hol van a Flipje amúgy...?), mintsem tripla Axelt edzeni. Olyan lassan ment bele, nincs meg a kellő lendülete a triplákhoz, pláne az Axelhez. Emellett nem éreztem azt, hogy ilyen futásra ennyi komponenst érdemelt volna.
Loena szépen versenyzett, tényleg ahhoz képest hogy másfél éve nem indult el sehol sem, ez egy meggyőző visszatérés volt. Sajnos Dasának nem sikerült a technikai minimum a VB-re, elég messze alulmaradt :(
A junior lányoknál amúgy Shabotova megugrotta a 3A-t: https://twitter.com/europeonice/status/1317513096492208131?s=20
Ő volt az a lány, aki nagy port kavart azzal, amikor kijelentette egy instagram live videóban, hogy Tutberidze tanítványai valószínűleg doppinggal érik el az eredményeket, ez 2019 januárjában volt, aztán nyáron országot váltott és most már Oroszország helyett Ukrajna színeiben versenyez.
A fiúknál Csernoch Andris elég sokat fejlődött szerintem. Pepe pedig ahhoz képest, milyen súlyos sérvje volt tavaly, látható a fejlődés nála, a kűr első fele, főleg a 3Lz-3T jó volt, a második felére kicsit elfogyott az ereje, de azon lehet majd javítani.
A férfiaknál nekem tetszettek a törökök, én Selevkot nem tettem volna a dobogóra a kűr alapján, elég szoros is volt az eredmény. Daniel Grassl persze fölényesen nyert, de egyik quadja sem volt jó, és a program sem annyira tetszett, de hát van még fejlődni a szezonban...
Egyébként igen, a férfi korcsolyázókat (is) nagyon jó élőben nézni, ha pedig csupa top versenyzőket néz az ember, jó programokkal, előadással és sok szép nagy és tiszta négyfordulatossal az nagyon-nagyon jó élőben. Az arénában még inkább látszik, mennyire kemény ezeket a nehéz elemeket megcsinálni, de látszódnak a nagy különbségek pl. a korcsolyázótudás között, ilyenek hogy sebesség, lassulás-gyorsulás, multidimenzionális korcsolyázás, élek használata, jobban átjön, de az előadás és interpretáció is, vagy hogy milyen a programelrendezés. Pl. Grasslnál elég szembetűnő volt, hogy az ugrásokat a pálya egyik felén aztán másik felén oda-vissza korcsolyázva ugorja meg, ami nem tetszett...Ilyen élőben amúgy Nathan Chen is, ami zavar benne hogy egyik ugrását megcsinálja, aztán pár koszorú és hosszú rákészülés után a pálya másik felén ugrik megint, aztán vissza a pálya másik végére hasonlóan hosszú rákészülődéssel. Ezek élőben sokkal jobban átjönnek, TV-n/streamen kevésbé.