nifewanderstahl Creative Commons License 2020.10.17 0 0 161330

> A többiben is van némi irónia? az 5 baka nem akkora ellenfél

 

Sajnos komoly! Tele van a YT az azeriek által feltett vidókkal, ahol (a nekik zsoldosként dolgozó) török minibombázó drónok és cionista rázuhanó (kamikaze) drónok már nem csak örmény tankokat, radarokat és tüzérségi eszközöket lőnek ki, hanem öreg Ural teherautókat is - sőt az utóbbi pár napban már egyes futózárkokat, raj fedezék bejáratokat is és fullHD videókon látni, hogy már szó szerint 5 fő örményre ráindítanak. Nyilvánvalóan a pénz nem számít, valakinek megéri ész nélkül lőni mindenre ami mozog.

 

Lásd például ezt:

https://www.youtube.com/watch?v=jUB3TLnpiWY

 

> a dollárok meg peregnek

 

Az azeriek helyett részben Erdogan pasa fizeti a török gyártású "Bayraktar TB2" drónok bevetését, amiknek a legnagyobb része belföldi anyag, konkrétan Erdogan veje a gyár tulaja, csak a "Wescam" szenzor tornyot importálják Kanadából. De már abból is van hazai török Rocketsan gyártás, csak nehezebb optikával, így a drón fele annyi minibombát tud vinni. A nagy hazai hányadú gyártás, illetve az éles bevetés reklám értéke miatt a törökök nyomott áron tudják adni a drónokat az azerieknek a háborúsdihoz.

 

Úgyszintén Erdogan fizeti a hadgyakorlatból "ott felejtett" török F-16 vadászgépek azeri állomásoztatását és a török légtérben tevékenykedő, az örmények elleni drón támadásokat irányító C4I és AWACS gépek költségeit.

 

(Erdogan deklaráltan újjá akarja éleszteni az oszmán-török birodalom dicsőségét, így neki a dollárok nem számítanak. Mivel Törökországban már diktatúra van, senki sem mer panaszkodni, hogy közben bedől a török líra, meg a polgári gazdaság a fegyverkezési terhek alatt. Ámbár oroszok szerint a török fegyverkezést rejtve a katari olajpénz tartja fent.)

 

A cionista "Harpy / Harop" kamikaze drónokat nyilván nem adják ingyen ... (855e USD/db) Viszont kb. 2 évvel ezelőttig Azerbajdzsán kő gazdag ország volt az olaj és földgáz mezőik jövedelméből, amíg be nem zuhant az olajár. Volt olyan év, hogy csak a katonai költségvetésük nagyobb volt, mint Örményország teljes állami költségvetése! Rengeteget bespájzoltak akkor csodafegyverekből, sőt 3 saját tulajdonú műholdjuk is van fent! (Örményeknek se tengere, se olaja...)

 

Gyakorlatilag egy örmény-azeri háború létszám arányokat tekintve megfelel egy magyar-román háborúnak. Azerik szerint az örmény védők egy nap alatt 860 főt vesztettek a karabahi fronton, szinte mindet távol harcban (drón és tüzérségi támadások miatt). Ha csak a fele igaz és megszorozzuk 3-mal (népesség arány), akkor mennyi levlapot kellene kézbesíteni a királyi postának?

Előzmény: Atis57 (161327)