nifewanderstahl Creative Commons License 2020.10.17 0 0 161325

> AK-val -ha modernizált ha nem- missziózni a nevetség tárgya, lásd afganisztán...

 

A személyi lőfegyver mibenléte abszolút érdektelen, lásd a mostani azeri-örmény háborút. Azeri bakáknak mindegy, mert úgyis eldobálják első lövésre, lévén gyenge a moráljuk. Örményeknek is mindegy, úgysem jutnak lövéshez, mivel szétbombázzák őket a török/cionista drónok és a drónok által tűzvezetett azeri csöves/reaktív tüzérség. Jemeni szandálos husziták viszont AK-val is zseniálisan harcolnak az olajpénzből minden csodafegyvert megvett, de buta szaúdiak ellen.

 

Szóval az, hogy a gyalogság K.u.K. ismétlővel vagy HKM416-al van felszerelve, ötvened rendű kérdés. Modern háborúban úgysem jut ember-ember elleni lövéshez, a lovagias párbajok ideje lejárt. Esetleg fejlett hevederes géppuskát érdemes beszerezni, de azt is inkább csak nagy kaliberben (12,7 esetleg .408) és csak akkor, ha légv. célra (drón ellen) és MRAP/BTR ellen is hatékony. De ha csak egy páncélöklöd van 3 fejjel és pisztolyod, azzal is messze jobban jársz a harcban, mint akármilyen rohampuskával. El kell utasítani a freudi mikropénisz kompenzációból eredő fekete puska mániát!

 

Amire valóban szükség van: harci és célmegjelölő drónok (lehetőleg saját tulajdonú műholdon / C4I gépen keresztüli irányítással!), elg. drónok elleni védelemre fejlett zavarók és hacker eszközök, sok TOR és vadászgépek rengeteg légiharc rakétával, légv. gépágyús tankok, MANPADS minden szakasznak, ATGM minden rajnak, plusz nagy lőtávolságú nehéz katyusák és tüzérség irányított munícióval. Sőt mobil ballisztikus rakéták (Iskander jellegű) és az sem baj, ha az utóbbiak valami nem hagyományosat is tudnak a fejükbe venni, ha nemzethalál fenyeget.

Nagy védettségű pszh jármű is kell, bár a kerék/lánctalp választás vitatható. Úgy tudom újszerű teherautónk van elég. Harckocsi csak akkor, ha aktív védelemmel rendelkezik. Több spektrumú álcázási készletek a legfejlettebb anyagból és bőséges mennyiségben viszont elengedhetetlenek embernek, gépnek. Legmodernebb infó-kommunikációs tech kell minden szinten, hogy minél inkább szét tudjanak szóródni a terepen (ma már 5 örmény bakára is mini lézeres siklóbombát indítanak török/cionista drónról, ha együtt bandáznak!)

 

 

Előzmény: vazul1980 (161320)