najahuha Creative Commons License 2020.10.17 -3 3 144519

Mindenkit tesztelnek Covidra Szlovákiában

Közel hatezer tesztelési pontot állítanak fel az országban.

---

Az  pontonként 900 mintavételt  jelent -- ..    5  perc/mintavétel esetén  75  óra  kell hozzá.

Mivel 7  mintavevő ember  lesz  mindenhol, ezért gyakorlatilag 10 óra  folyamatos mintavétellel megoldható.

Mivel csak antigénes teszt lesz,  így voltaképpen nem tudni, mit akarnak ezzel kimutatni ....

Rapid antigén teszt (rapid fluoreszcens immunoassay)

A vírus S-proteinjét mutatja ki. Olcsóbb vizsgálati módszer a PCR-nél, de alacsonyabb érzékenységű. Ezért egy negatív eredmény esetén a megerősítéséhez szükséges az RT-PCR vizsgálat. A mintavétel az orr-vagy szájgaratüregből történik, a vizsgálat ideje kb. 15 perc.

ELŐNYEI

Képes gyorsan igazolni a vírus jelenlétét, ezért elsősorban ott alkalmazható, ahol sok a megbetegedés és a pozitív eredmények száma várhatóan magas lesz, illetve minél hamarabb meg kell oldani a fertőzöttek elkülönítését. A gyorsteszt leolvasását egy speciális leolvasó eszköz (fluorescens reader) segíti.

HÁTRÁNYAI

A mintavétel speciális mintavételi eszközt és szaktudást igényel, kellően képzett és gyakorlott személy végezheti azt védőfelszerelésben. Az értékeléshez is szükséges a laboratóriumi háttér. Ügyelni kell a mintavétel időpontjára (se túl korán, a betegség kezdeti szakaszában, illetve se túl későn, a víruscsökkenéssel együtt járó gyógyulási fázisban), mert az álnegatív eredményhez vezethet. Mivel az éppen aktuális fertőzés fennállását a negatív eredmény nem zárja ki, így azt meg kell erősíteni RT-PCR vizsgálattal is.

 

--

Vagyis a szlovák megoldás  csak  egy nagy  PSZICHÉS kísérlet..  VALÓS  lényegi  eredménye  nagyon kevés.