csapnivalo Creative Commons License 1999.08.24 0 0 287
Üdv,
vagy másfél órát töltöttem a végigolvasással, és egészen jó volt, elfelejetttem elmenni bulizni is. Dlalát és stempit már mintha IRL ismerném, és mivel eléggé kimért koreográfiájú a beszélgetés, szinte minden hozzászólás mögött érezni az embert, ami szintén nagyon érdekes. Figyelmem itt a végén fordult hirtelen Fölhözragadt felé, és elsősorban Dlala hozzászólása révén, (a nem lenne olyan marha rész miatt). Ez a rész kicsit elüt Dlala korábbi fegyelmezett (és tartalmas) stílusától, szerintem, és ez a jelenség, hogy szinte mintha kizökkentették volna Dlala-t, (elnézést, nem cikiből mondom), arra ébresztett, hogy Földhözragadtnak sikerült egy jó kis problémát feldobnia, amit szép hosszú úton vezetett be, már a nickje megválasztásával kezdődően. Ez a probléma (matematikai, filozófiai értelemben) pedig mint valami vírus, vagy baci jelentkezett a topic szellemiségének egyik pillére, Dlala számára, amit egyszercsak egy hapcival reagált le. A hangsúly értelem szerűen Földhözragadt-on van, és az ő problémáján, amit felvetett. Földhözragadt a saját útját járja, nem szereti a drasztikus változásokat, például egy új műfaj rendszerének átvételét, vagy egy valahova való beiratkozást. Emellett barátjával szeret edzeni, fejleszteni, tanulni, akit ismer, és aki őt viszont ismeri, és akivel barátok.

Fogalmam sincs, milyen egy mester, de el tudom kézelni, hogy Földhözragadt remek tanítvány tudna lenni, mert megvan benne a folymatosság, amire Miyagi bácsi oktatta Daniel-fiút, a bonzaj hasonlatra gondolok ezalatt. Az, hogy a barátjával edz, illetve tanul szívesen pedig arra enged következtetni, hogy igenis örömmel veti magát alá, csak ahhoz, hogy ez megtörténhessen, annak, akinek, vagy aminek aláveti magát, meg kell mutatnia magát Földhözragadt számára. Egy mestert alapulvéve pedig nem lehet ennél kellemesebb kihívás, mint hogy a tanítvány/ok előtt világosan és érthetően és áttetszően nyilvánuljon meg, és hogy azzal vívjon ki tsizteletet magának, hogy egész személye az oktatás tárgyára iránytsa a figyelmet, mégpedig úgy, hogy Földhözragadt érezhesse, hogy a mester is tanítvány, ugyanazon az úton, csak rajta van a jelzés, az öv, hogy ő már kiforrottabb, mert bejjebb jár ugyanabban, amit Földhözragadt is tanul. És akkor a mester is jól jár, mert nem sima kereszteslovag, hanem megmarad a közvetlen vonala az otthoni bázishoz, és Földhözragadt is jól jár ugyanígy, mert nem kell elfelejtenie sajt magát, nem kell új életet kezdenie, csak folytatni az addigit, nem kell feltétel nélkül megadnia magát valami idegen "izének", hiszen a pálya amire rálép nem idegen, mert nem idegen az, amit egy olyan társunk művel, akit értünk és akire felnézünk, a tanulótársunk, a mesterünk, aki előtt meghajlunk, amikor látjuk. Én speciel 99%ig biztos vagyok benne, hogy Földhözragadtnak sikerülne beilleszkednie egy csoportba, de az is bitos, hogy nem akármelyikbe. Szerintem nem kéne egyből margón kívülre tenni, a magányos farkasok közé, mint egy hetvenes évek Belmondo figurát, hanem ajánlhatnátok neki is, mint a többieknek egy-két helyet. Például szerintem Dlala csoportja bitosan nagyon jó lenne neki, különösen a kritálytiszta alapelvei miatt, és mert ezek között nem az a cél, hogy mgelőzzön.
És már csak annyit, hogy a 90-es években határozotan megnőtt az agreszívitás, annak minden szintjén, öltözködéstől, megjelenéstől kezdve (lásd kiopasz és 3 telefonos), a szómeccseken keresztül, az első ütés bekövetkezését halasztó tényezők (mit szól ehez a környezet, stb,) leértékelődése, és a különféle fegyverek előrántásának megnövekedett valószínüsége, és ugyancsak csökkent habozás-faktora révén, ami szinte egyenes arányban áll a kábítószerek, különösen a heroin elterjedtségének megnövekedésével. Vagyis én nem tenném ki Földhözragadtat az utcára, mondván, hogy ne izgulj, minden ugyanolyn mint korábban, hanem lévén, hogy nyugati civilizációban élünk, ahol az emberek építenek az egymástól szerzett infókra, sőt a kapott segítségre is, javasolnám Földhözragadtnak, hogy semmiképp se legyen direkt áldozat, illetve mind jelentkezzen valamelyik csoportba, hogy jó legyen a közérzete. Ja, és javasolnám neki, hogy tegye tl magát ezen a fehér-ember-kínai ember fóbián, mert valószínüleg ez az egyetlen gyengesége, és mert az okosabbtól mindig okos dolog tanulni.
bocs, hogy ilyen bőlére eresztettem, de ez is csak azt muataja, mennyire komoly benyomást tett rám a felgyülemlett anyag végigolvasása